Kartepe Eşme'de Sel Suları Yüzünden Birçok Eve Girilemiyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe Eşme'de Sel Suları Yüzünden Birçok Eve Girilemiyor

Kartepe Eşme\'de Sel Suları Yüzünden Birçok Eve Girilemiyor

Kocaeli bölgesinde dün öğlenden sonra başlayan ve lokal olarak bazı bölgelerde aralıklarla şiddetlenen sağanak yağmur sele neden oldu.

24.06.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli bölgesinde dün öğlenden sonra başlayan ve lokal olarak bazı bölgelerde  aralıklarla şiddetlenen sağanak yağmur sele neden oldu. Özellikle Kartepe'nin Eşme bölgesinde etkili olan, D-100 karayolu'nu kapatan ve 100'e yakın evin de çamurla dolmasına neden olan sel, eşyaları da kullanılmaz hale getirdi.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkisini gösteren sağanak yağış, öğlenden sonra da   Kocaeli'ni vurdu. Merkez ilçe İzmit'in yanı sıra Gölcük, Körfez, Derince ilçemlerinde etkili olan yağış İzmit kent içini de göle çevirirken, akşam saatlerinde bu kez geçen yıla benzer selin olduğu Kartepe İlçesi'ni vurdu. Daha çok Eşme Mahallesi'nde bulunan bir derenin taşması sonucu meydana gelen selde, bir fabrikaya ait tahta palet ve ağaçlar sel sularıyla D-100 Karayolu'nu kapattı. 100'e yakın evin içini de selin sürükleriği çamur kapladı. Bu nedenye çok sayıda kişi evlerine giremedi. Bazılarında sabaha kadar temizlik çalışması yapıldı. Ancak sular çekilmediği için bu çaba sonuç vermedi. Sel sularının evlerinin içlerini tamamen kapladığını söyleyen Erdem Gülten, şöyle dedi:

"Dün şiddetli yağmur yağışında evimizin içersi sel suyuyla kaplandı. Eşyalarımız tamamen kullanılmaz hale geldi. Çocuklarımızın okul eşyaları bilgisayarları suyla kaplandı. Temizlemeye çalışıyoruz ama evin içi tamamen çamurlu suyla kaplı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Belediyeden gelip hasar tespit çalışması yaptılar. Biran önce zararımızın karşılanmasını istiyoruz."

Evleri kullanılmaz hale geldiği için bir süre komşularında kalacaklarını söyleyen Bedriye Özinç ise, evlerinin sel suyuyla dolduğunu, tüm eşyaların çamurlu su içinde kaldığını anlatırken "Eve giremiyoruz. Evde temizlik yaptık ama çamur çıkmıyor. Bir süre komşularımızın evinde kalacağız. Yetkililerin bizre sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Eşme sahilinde iş makineleriyle yollardaki çamur temizleme çalışmaları sürdürülüyor. - Kartepekocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartepe Eşme'de Sel Suları Yüzünden Birçok Eve Girilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement