Kaü'de Kimya Mühendisliği'nde Bilim Günleri... - Son Dakika
Yerel

Kaü'de Kimya Mühendisliği'nde Bilim Günleri...

Kaü\'de Kimya Mühendisliği\'nde Bilim Günleri...

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümü tarafından "Kimya Mühendisliği'nde Bilim Günleri" konulu panel yoğun katılımla gerçekleştirildi.

02.10.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümü tarafından "Kimya Mühendisliği'nde Bilim Günleri" konulu panel yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Adıgüzel yeni kurulan bir bölüm olarak öncelikli hedeflerinin, genç, dinamik ve yeniliklere açık kadrolarıyla, gerekli teorik ve uygulamalı mesleki eğitimin yanında öğrencinin de katılımını sağlayacak proje ve takım çalışmaları yapmak olduğunu söyledi.

Adıgüzel, öğrencilere sorgulayıcı, araştırmacı ve girişken bir mühendis yaklaşımını kazandıracak bir eğitim yapısı planladıklarını belirterek, Etkinliğin temel amacı daha kuruluş aşamasında olan Kimya Mühendisliği Bölümünü alanında uzman bilim insanlarıyla tanıştırmak, onların kıymetli tecrübe ve fikirlerinden yararlanmaktır" dedi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akgün Alarslan da fakültenin genel yapısı hakkında bilgi verdikten sonra fakültenin ekonomik yatırımlarla daha da güçleneceğini söyledi.

Panelde, Moderatör Prof.Dr. Akgün Alarslan yönetiminde ki panelistler Prof. Dr. Sabri Çolak (Atatürk Üniversitesi) ve Doç. Dr. Turan Çalban (Atatürk Üniversitesi) " Türkiye'nin Önemli Cevheri Bor ve Kullanım Alanları", Prof. Dr. Ömer Şahin (Siirt Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. M. Sait İzgi (Bitlis Eren Üniversitesi) "Hidrojen Üretimi ve Katalizör", Prof. Dr. Jale Yanık (Ege Üniversitesi) "Biyokütle Enerjisi", Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal (İnönü Üniversitesi) "Ozon ve Endüstriyel Uygulamaları" konulu sunumlarını yaptı. Panelistlere plaket ve hediyelerin takdimiyle etkinlik sona erdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaü'de Kimya Mühendisliği'nde Bilim Günleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement