Kaya, Mudanya'yı Ele Aldı - Son Dakika
Yerel

Kaya, Mudanya'yı Ele Aldı

Kaya, Mudanya\'yı Ele Aldı

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, geçen zaman içinde Mudanya adına çakılan bir tek çivi bile olmadığını ve sadece yıkımlarla gündeme geldiğini belirttiği Mudanya Belediyesi’nin yıkılanların yerine yaptığı henüz bir hizmetinin olmadığını söyledi.

22.03.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, geçen zaman içinde Mudanya adına çakılan bir tek çivi bile olmadığını ve sadece yıkımlarla gündeme geldiğini belirttiği Mudanya Belediyesi'nin yıkılanların yerine yaptığı henüz bir hizmetinin olmadığını söyledi.

Büyükşehir Sosyal Tesislerinde Mudanya AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, Mudanya'nın gündemini meşgul eden konular hakkında açıklamalarda bulundu. Yerel Gazetelerde Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'ın 'bu tel örgüleri biz değil, Bursa Büyükşehir Belediyesi çekti' açıklamasına değinen Kaya, Mudanya Bursa Karayolu çalışmalarını örnek göstererek, "Yapılma aşamasında sıkıntısını çektiğimiz bu yol bittiğinde Mudanyalılar olarak rahatını sürmekteyiz. Sahil yolunda da 8 Kilometrelik şerit yapılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Mütareke ile İskele arasında yapılacak çalışmaların bitim süresi bir yıldır. Yüklenici firma ise 7 ayda tamamlayacağı konusunda söz verdi. Kısmen kazık ve dolgularla meydana gelecek alan Mudanya'ya bir ivme kazandıracaktır. Sahil yapımının Büyükşehir Belediyesine maliyeti 16 milyon liradır. Büyükşehir Belediye sahili kaptı mantığı çok yanlıştır. Burası kapanarak başka amaçlarla kullanılmış değil. Kısa zamanda tamamlanarak halkın kullanımı da daha uygun bir şekilde açılacaktır. Kapatılan bu yolda minimum mesafe bırakılarak burada çalışacak olan iş makinelerinden dolayı iş güvenliğini sağlamak amacıyla dikilmiştir. Yapımına başlan bölgeye her bir 20 metre uzunluğunda 40 çelik kazık çakılacaktır" dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Mudanya için sürekli bir şeyler yapmak için çaba sarf ettiğini belirten Kaya, MOBESE için 300 bin lira, Mudanya Belediye tarafından kullanılmak üzere 2 çöp kamyonu ve 2 adet otobüsü hibe olarak verildiğini söyledi. Altepe'nin Mudanya'yı ve Mudanya halkını çok sevdiğini belirten Kaya, "Bu yatırımlar 17 milyon lira tutuyor. Oysa Mudanya Belediyesi Mütareke kutlamaları adı altında yaptığı etkinliklere 958 bin liralık bir harcama yaptı. Fakat Mudanya'da henüz kalcı bir yatırım yok. Mudanya Belediyesi'nin yaklaşık bir yıldır çaktığı bir çivi yok. Ama sökmek istediği ve sökülen çivi ise oldukça çok. Esnaflar açısından baktığımızda oldukça sıkıntılı olduklarını, esnafın bitime noktasında olduklarını görüyoruz. Tekel Parkındaki çay bahçelerini yıkan Belediye, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen burada ne bir park alanı nede bir bank dahi koyarak hizmete açamadı. Sadece yıkmayı düşünen bir belediyeyle olmayacak. Artık yıkmak yerine yapmayı düşünen bir anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

ÇIKARTILAN 30 PERSONELİN YERİNE FAZLADAN 200 KİŞİ ALINDI

Mudanya Belediyesi'nde çalışan 30 kişi, 'Personel fazlası var. İşe gelmeden maaş alıyorlar" denilerek işten çıkarıldığını belirten Kaya, "Bugün bakıldığında ise önceki dönem 191 kişi olan belediye çalışanı bugün 293 kişiye ulaşmıştır. Personel fazlası olduğunu söyleyerek 30 işçinin işten çıkarıldığı belediyemizde bu gün 102 kişi fazladan çalışmaktadır. Alınan bu elemanların çoğu birilerinin yakını birilerinin akrabası olmaktan başka bir şey değildir. 30 kişiyi çıkartarak onları işsiz kalmaların sağlanması mı? Sosyal belediyecilik anlayışı" diye kaydetti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaya, Mudanya'yı Ele Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement