Kayapınar'da İmar Konusunda Kararlık Sürecek - Son Dakika
Yerel

Kayapınar'da İmar Konusunda Kararlık Sürecek

Kayapınar\'da İmar Konusunda Kararlık Sürecek

Diyarbakır Kayapınar Belediye Eş Başkanı M. Ali Aydın, yıkımı belediye tarafından yapılan binanın sakinlerinin mağdur olmayacağını belirtti.

12.07.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 8 katlı bina kolonlarının patlaması nedeniyle yıkılma tehlikesi oluşması üzerine boşaltılarak yıkılması konusunda açıklama yapan Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Aydın, Üç ay önce 21 ailemizin yaşadığı binada imar birimimizdeki arkadaşlarımızın yaptığı kontrollerde bazı hasarlı zeminler tespit edildi.

Daha sonra Dicle Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri ve belediye ekiplerimizin ortak çalışmasıyla yapılan kontrollerde binanın riskli bir yapı olduğu sonucuna varıldı. İnsanlarımız can güvenliğini korumak amacıyla binayı boşaltma kararı aldık. Burada oturan ailelerimiz, ekonomik sıkıntılarından dolayı bu yıkımı belediyemiz kendi imkânlarıyla insanlarımızın hayatı riske etmeden bir an önce yıkmak için gerekli işlemleri başlattık. İzmir'den bir firma yıkımı profesyonel olarak yaptı. Mağdur olan insanlarımızın önümüzdeki süreçte tekrar bu binanın yeniden sağlıklı bir şekilde inşası için belediye olarak imkânımızı zorlayarak yapının yeniden yapılması için gerekli katkı ve desteği sunacağız"dedi.

İmar konusunda kararlığımız sürecek

Binanın doksanlı yıllarda yapıldığını belirten Eş Belediye Başkanı M. Ali Aydın,"Belediye olarak imar mevzuatının eksiksiz ve sağlıklı şekilde yapılması konusundaki kararlılığımız devam edecektir. Bu konuda hiçbir göç bizi bu konuda geri adım attıramaz. Bu binanın yıkılma tehlikesi geçirmesi bu uygulamaların tam olarak yapılmasının kanıtı. İnsanlarımızın can güvenliğini riske etmeyecek şekilde birimlerimiz titizlikle çalışmalarını yürütecekler. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burada huzurevlerinde oturan halkımız ve esnafımızın yaklaşımları pozitiftir ve tekrar Huzurevleri halkına çok teşekkür ediyoruz."şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayapınar'da İmar Konusunda Kararlık Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement