Kayıp Yakınları 354'üncü Kez Oturdu - Son Dakika
Güncel

Kayıp Yakınları 354'üncü Kez Oturdu

Kayıp Yakınları 354\'üncü Kez Oturdu

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 354'üncüsü gerçekleştirildi.

24.11.2015 11:10

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 354'üncüsü Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıplar ile kadın özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin fotoğraf1larının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, 1994 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra katledilen Abdullah Düşkün'ün faillerinin bulunup yargılanması talep edildi.

'İftira atıyorsak, o zaman bizi yargılayın'

Oturma eyleminden önce bir konuşmada bulunan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması için 354 haftadır sürdürdükleri eylemlere rağmen, yargının duruma kayıtsız kaldığını söyledi. Eylem alanından her hafta kayıpların sorumlusunun devlet olduğunu ve failleri deşifre ettiklerini söyleyen Bilici, kayıp dosyalarının zamanaşımına uğratıldığını söyledi. Yargı organlarına çağrıda bulunan Bilici, "Her hafta deşifre ettiğimiz failleri yargılayın. Eğer yargılamıyorsanız, iftara atıyorsak o zaman bizi yargılayın. Failleri yargı önüne çıkarın ve yargılayın" diye konuştu.

Bilici'nin konuşması ardından İHD Diyarbakır Kayıp Komisyonu Üyesi Nigar Kocaman, 1994 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde, kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra katledilen Abdullah Düşkün'ün hikâyesini paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından Abdullah Düşkün ve tüm kayıplar anısına gerçekleştirilen 5 dakikalık oturma eyleminin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kayıp Yakınları 354'üncü Kez Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement