Kaynak Suları Daha Verimli Kullanılacak - Son Dakika
Yerel

Kaynak Suları Daha Verimli Kullanılacak

Kaynak Suları Daha Verimli Kullanılacak

Batman’ın Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı ve GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi’nin (GAP-Teyap) ortaklaşa hazırladıkları kaynak sularının daha verimli kullanılması projesi kapsamında köylerde incelemelerde bulunuldu.

20.09.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı ve GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi'nin (GAP-Teyap) ortaklaşa hazırladıkları kaynak sularının daha verimli kullanılması projesi kapsamında köylerde incelemelerde bulunuldu.

Avrupa Birliği, GAP ve Dicle Kalkınma Ajansı'na sunulacak olan proje için köylerde alt yapı çalışması yapıldı. Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, GAP İdaresi sulama uzmanı Akif Yenikale ve Batman Siirt GAP-Teyap Koordinatörü Ahmet Menteşe ile beraber ilçeye bağlı Gökçepınar, Gönüllü, Vergili ve Akyar köylerinde incelemelerde bulundu. Projenin kabul görmesi halinde köylerdeki kaynak sularının daha verimli kullanılması için çalışmalar yapılacağını belirten Öner, "Her yıl biraz daha kurak ve kaynak suların kuruduğu dönemlere giriyoruz. Şuanda aktif çalışan ancak verimi az olan kaynak sularının daha verimli ve faydalanabilinmesi için proje hazırladık. Bu projenin kabul görmesi halinde çevremizdeki kaynak sularını aktif ve daha verimli hale getireceğiz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaynak Suları Daha Verimli Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement