Kayseri Bakan Özhaseki: Yeni Sistemle Iki Başlılığı Kaldırmak Istiyoruz - Son Dakika
Güncel

Kayseri Bakan Özhaseki: Yeni Sistemle Iki Başlılığı Kaldırmak Istiyoruz

Kayseri Bakan Özhaseki: Yeni Sistemle Iki Başlılığı Kaldırmak Istiyoruz

Bakan Özhaseki: Yeni sistemle iki başlılığı kaldırmak istiyoruz (3)ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: " DÜNYAYI EN AZ KİRLETEN ÜLKELERDEN BİRİSİ TÜRKİYEDİR"Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlığın düzenlemiş olduğu " Çevrem Sensin" tanıtım programında yaptığı konuşmada Dünyayı en...

02.12.2016 16:59

Bakan Özhaseki: Yeni sistemle iki başlılığı kaldırmak istiyoruz (3)

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ: " DÜNYAYI EN AZ KİRLETEN ÜLKELERDEN BİRİSİ TÜRKİYEDİR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlığın düzenlemiş olduğu " Çevrem Sensin" tanıtım programında yaptığı konuşmada Dünyayı en az kirleten ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu, kriletme oranının yüzde bir bile olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10 ilde gerçekleştirmeyi plandığı toplanın ikinci tanıtım programı Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin " Kayseri Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla kürsüye Bakan Özhaseki, "Bilim adamları 2020 yılında dünya nüfusunun 9 milyara çıkacağını, dünyanın yeryüzündeki sıcaklığı 1 derece artığınıı açıkladılar. Bu ne demektir, bu sonuçlar yakında dünyayı felaketin beklediği demektir. Bizim bunlar karşısında tedbirler almamız gerekir. Bütün dünya ülkeleri bu konuda tedbir almalıdır. Türkiye, Dünyayı yüzde bir bile olmayan kirletme oranı ile en az kirleten ülkeler arasında yer alıyor. Güzel ve temiz bir çevrede yaşamak insan hayatını olumlu düzeyde etkiler. Bu çevre bize emanettir, Allahın emanetine olan çevreye gözümüz gibi bakmalıyız" dedi.

Bakan Özhaseki salonu dolduran öğrencilere,"Çevrenizi kirletmeyin, kirletenlere de izin vermeyin" şeklinde nasihatlerde bulundu. Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Çevre ile ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmek hem devletimizin hem de vatandaşlarımızın üzerine düşen görevlerinden birisidir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'te yaptığı konuşmada, " Yaşadığımız topraklarımız vatandır, bu vatan toprağının temiz olması için özen göstermeliyiz. Çevre ile ilgili herkesin üzerine düşen sorumluluklar var. Bizler belediye olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Bakan Özhaseki: Yeni Sistemle Iki Başlılığı Kaldırmak Istiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement