Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İncesu ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu ve yatırım toplantısına katıldı.

14.01.2016 11:34

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İncesu ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu ve yatırım toplantısına katıldı. Çelik, ilçedeki temasları kapsamında ilk olarak Kaymakam Tarık Bahadır'ı ziyaret etti.Bahadır, ziyarette, Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade ederek, Kayseri'deki belediyeciliğin diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi. İncesu'nun önemli bir tarihi mirasa sahip olduğunu ve Kapadokya'ya yakınlığının da değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Bahadır, turizm altyapısının geliştirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Mustafa Çelik de İncesu'nun sağlıklı bir şekilde geliştiğini vurgulayarak, organize sanayi bölgelerinde çalışanlar için yeni konut alanlarının açılmasıyla ilçenin daha da büyüyeceğini belirtti. Çelik, imar değerlerini koruyarak yapacakları çalışmalarla İncesu'nun daha modern bir ilçe olacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha sonra İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'u ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.Karayol, İncesu'nun Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kayseri'nin parlayan yıldızı olacağını belirtti.Başkan Çelik de amaçlarının ilçelerdeki hayat standardını yükseltmek olduğunu dile getirdi. İncesu'nun iki organize sanayi bölgesinin ortasında olduğunu ve banliyö hattının yapılmasıyla ulaşımın daha kolay hale geleceğini vurgulayan Çelik, "Nüfustaki artış hızı daha iyi noktalarda devam edecek. Yeni iskan alanlarını, kat yüksekliği daha az olacak şekilde planlayacağız. İncesu, daha planlı ve daha yatay gelişen bir ilçe olacak" dedi. Karayol, Mustafa Çelik'e ziyaretin anısına halı ve çiçek takdim etti.

AK Parti ve esnaf ziyareti Çelik, İncesu Belediyesi'nin ardından AK Parti İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz'i ziyaret etti. Çelik'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekinsiz, Başkan Çelik'in yatırım ve planlama çalışmalarının vizyonunu gösterdiğini kaydetti. Başkan Çelik de ilçelere seçimden seçime gelenlerden olmadıklarını, her gün sahada, her gün halkla iç içe olduklarını söyledi. Çelik, esnafı da ziyaret ederek, "hayırlı işler" temennisinde bulundu.

Yatırım toplantısı Başkan Çelik, ziyaretlerinin ardından İncesu Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen yatırım toplantısına katıldı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, toplantıda Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin İncesu'da yaptığı aydınlatma çalışmalarıyla atıl durumda olan bağların yeniden canlandığını dile getirdi. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının belediye başkanlarıyla yaptığı bir toplantıyı hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri hariç tüm şehirler, elektrik dağıtım şirketlerinden şikayetçi. Sadece Kayseri'de elektrikle ilgili talepler anında karşılanıyor. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi yapmış olduğu çalışmalarla yatırımcının önünü açıyor" dedi. Başkan Çelik, ayrıca İncesu üzümü ve pekmezinin önemini de vurguladı ve bağcılığın daha endüstriyel hale getirilmesi için yatırımcılara çağrı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement