Kayseri'deki Hastada 'Mers Virüsü'ne Rastlanmadı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Hastada 'Mers Virüsü'ne Rastlanmadı

Kayseri\'deki Hastada \'Mers Virüsü\'ne Rastlanmadı

Hac'dan sonra memleketi Kayseri'ye dönen ve 'MERS' belirtileri gösterdiği şüphesiyle, gözlem altında tutulan A.K.'de, MERS virüsüne rastlanmadığı belirtildi.

27.10.2014 14:01  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hac görevinin tamamladıktan sonra memleketi Kayseri'ye dönen ve 'MERS' belirtileri gösterdiği şüphesiyle, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gözlem altında tutulan 67 yaşındaki A.K.'de, MERS virüsüne rastlanmadığı belirtildi.

ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden hasta ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi İzolasyon Odası'nda, MERS hastalığı şüphesiyle gözlem altında tutulan A.K. adındaki erkek hastanın Ankara'da yapılan detaylı tetkiklerinde sonuçlar sevindirici çıktı. Hastada 'MERS' virüsüne rastlanmadı. Bilindiği üzere; 22.10.2014 günü gece saatlerinde Hastanemiz Acil Servisi'ne 112 ambulans ile ateş, halsizlik, öksürük, balgam şakayetleri ile A.K. getirilmişti. Hikayesinde hacdan döndükten sonra bahsi geçen şikayetler oluştuğu öğrenilen hasta, acildeki müdahalenin ardından MERS hastalığı şüphesi ile Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisimiz İzolasyon Odası'nda takip altına alınmıştı. Hastanın 4 gün süren, hem hastanemiz hem de Ankara'daki ileri tetkiklerinde ise MERS virüsü taşımadığı sonucu ortaya çıktı. Hasta, tedavisinin tamamlanmasının ardından kliniğimizden taburcu edilecek." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Hastada 'Mers Virüsü'ne Rastlanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement