Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

19.12.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Suludere, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda şehit olanlara rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek, yaralıların en kısa sürede iyileşmesini temenni etti.

Türk milletinin terör konusunda dik durduğu sürece bugünlerin aşılacağını vurgulayan Suludere, şunları söyledi:

"Bütün milletin emin olması lazım. Terör konusunda millet olarak dik ve onurlu durursak, teröre boyun eğmezsek, terörü hep birlikte lanetler ve teröre hep birlikte karşı durursak bu olayı aşarız. Teröristler amaçlarına ulaşmak için toplumda yılgınlık yaratmak isterler, toplumu birbirine düşman etmek isterler. Bu oyuna hiç kimse gelmemeli, hepimiz dik, hepimiz onurlu, hepimiz bir davranış sergilemek zorundayız. Güvenlik güçlerine sıkılan her kurşun, millete sıkılmış bir kurşundur, her eylem millete karşı yapılmış bir eylemdir. O nedenle toplum olarak, millet olarak, vatandaşlar olarak hep birlikte teröre karşı mücadele etmeliyiz."

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da açıklamasında, terör saldırısına tepki gösterdi.

Terörün kalleş yüzünü Kayseri'de bir kez daha gösterdiğini, terörü ve iş birlikçilerini lanetlediklerini ifade eden Kılıç, esnaf olarak devletin ve milletin yanında olduklarını belirtti.

Saldırıların amacının Türkiye'nin bölgede etkinliğini kırmak ve ekonomik olarak zayıflatmak olduğunun altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu oyuna karşı daha çok çalışıp üreterek güçlü olmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi milli seferberlik ruhuyla ülkemizin güçlenmesi ve İslam coğrafyasının huzura ermesi için kararlılıkla hareket edeceğiz. Gerekirse bin yıl önce yurt edindiğimiz bu topraklarda hep birlikte şehadete ereceğiz ama asla teslim olmayacağız. Önce İstanbul sonra da Kayseri'de yaşanan terör olayları hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar bilsinler ki, ülkemizi bu alçaklara, bırakmayız. Çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak ve sindiremeyeceklerdir. Döktükleri kanda boğulacaklardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement