Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinden 3 Mayıs Türkçülük Günü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinden 3 Mayıs Türkçülük Günü Açıklaması

Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinden 3 Mayıs Türkçülük Günü Açıklaması

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel, 3 Mayıs Türkçülük Günü öncesi basın toplantısı düzenledi.

30.04.2015 12:58

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel, 3 Mayıs Türkçülük Günü öncesi basın toplantısı düzenledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel, "Türkçülük Günü 3 Mayıs 1944 tarihinde Hüseyin Nihal atsız ve arkadaşları olan Türk milliyetçilerinin komünizme 'dur' dedikleri, o devrin dikta rejimine karşı protestolarını başlattıkları kutsal hareketin adıdır. Türk gençliğine utanılacak zulümlerin haksızlık ve şiddet hareketlerinin emperyalist Rus Devletinin baskısı ile resmen başlatıldığı bir ibret tarihidir. Türkçülük daima hak, hürriyet ve millet menfaatinden yana ve herzaman parolamız herşey Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından olmuştur" diye konuştu.

Gerçel ayrıca, "Günümüzde de geçmişteki olaylar tekrar edilmektedir. Yine hepimizin bildiği dış güçler, emperyalist ülkeler baskılarını artırmakta, onların yerli işbirlikçileri Türk milletine zulüm etmektedir. Her yıl 3 Mayıs Türkçülük Günü yurtiçinde ve yurtdışında Türk milliyetçilerinin bulunduğu her yerde yapılan programlarla kutlanmaktadır. Şehrimizde de birçok kuruluş Türkçülük Gününü kutlama programı yapmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Gerçel, "Kayseri Kültür ve Turizm Derneği olarak 3 Mayıs Pazar Günü saat 11.00'de Melikgazi ilçesi Turan mahallesinde 1910 yılında Kayseri'nin ilk gazetesi olan Erciyes'i yayınlayan Türkçü gazeteci Yunus Bekir'in mezarı başında yapılacak anma programına Türkçülük Günü kutlama programı çerçevesinde bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz" ifadelerini kulandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinden 3 Mayıs Türkçülük Günü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement