Kayseri'nin Tanıtımına Devam - Son Dakika
Güncel

Kayseri'nin Tanıtımına Devam

Kayseri Valiliği'nin ilin tanıtımına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Alman turizmcilerin ardından bu kez yerli turizmciler 3 günlüğüne kente geldi.

13.10.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörün önde gelen firmalarının temsilcilerinden oluşan turizm heyeti, Valilikçe hazırlanan "Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi" doğrultusunda yerinde incelemeler yapıp, söz ve yazı ile Kayseri'nin tanıtımına katkı sağlayacaklar.

Vali Orhan Düzgün, turizm gazetecileri, tur operatörleri ve TURSAB temsilcilerinde oluşan heyetle programın ilk gününde kahvaltıda buluştu. Taş evleri ve yer altı şehirleri ile ünlü, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Talas ilçesinde turizmcileri ağırlayan Vali Düzgün, tur operatörleri, seyahat acenteleri, işletmeciler ve sektör yazarlarından oluşan heyetle yakından ilgilendi.

Konuklarına, "Sizleri Kayseri'de görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu" ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Düzgün, Kayseri'nin turizm bakımından gelişmeyi hak eden bir kent olduğunu söyledi.

"İnfo Tur" programı kapsamında Kayseri'yi gezecek misafirlerin, 3 günün sonunda Kayseri'nin turizm potansiyelini yerinde görüp, bu hakkı teslim edeceğine yürekten inandığını kaydeden Vali Düzgün, Kayseri'nin turizm bakımından gelişmesi için Kalkınma Ajansı, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile yakın bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Turizm değerlerinin ve kültür varlıklarının tanıtımının son derece önemli olduğuna işaret eden Vali Düzgün, "Talas'tan başlayarak Kayseri'nin değişik bölgelerini, doğal ve kültür varlıklarını sizlere göstermeye gayret göstereceğiz. Bu konuda Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden arkadaşlarımız sizlere rehberlik yapacaklar. Ayrıca, ilçelerde de Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız da mümkün olduğunca sizlere eşlik edecekler. Kayseri'de kaldığınız süre içerisinde verimli ve güzel bir zaman geçirmenizi arzu ediyoruz. Çünkü ne kadar güzel anılarla buradan ayrılırsanız, bu anılarınız o kadar güzel bir şekilde yazıya, söze dökülecektir" diye konuştu.

Kayseri'nin aslında çok zengin bir tarihe sahip olduğunu, içinde bulundukları tarihi Okutan Konağı'nın da bunun güzel bir örneği olduğunu belirten Vali Düzgün, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü iken konağın restorasyonu için dönemin belediye başkanı ile yoğun bir mesai harcadıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunun gibi tarihi yapılarımızı restore ederek sayılarını hızla artırmamız ve kültür turizminin hizmetine sunmanız gerekiyor. Bu yönde de çalışmalar var. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kültür hayatımıza kazandırılmak üzere olan Kayseri Mahallesi bunun güzel örneklerinden. Talas'taki Ali Saip Paşa Sokağı da kültür turizminin hizmetine sunuldu. Programınız bugün Talas'tan başlıyor. Soğanlı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultansazlığı Milli Parkı, Aladağlar, Erciyes ve İncesu'daki kervansaray başta olmak üzere pek çok kültür varlıkları ile doğal güzellikleri yerinde göreceksiniz."

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Fatih Gavgacı ile TÜRSAB Erciyes Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse'nin de katıldığı kahvaltının devamında Vali Düzgün, turizmciler ile Kayseri'nin turizmine ilişkin sohbet etti.

Kayseri Valiliği'nin öncülüğünde kente davet edilen alanında tecrübeli ve deneyimli 20'yi aşkın sektör temsilcisi info tur kapsamında 3 gün boyunca kentin tarihi ve turistik bölgelerini yerinde görecek. Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi hazırlayıcıları Ersin Demirel ve Atıl Ulaş Cüce de heyete detaylı bilgiler sunup, tanıtım yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayseri'nin Tanıtımına Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement