Kayseri Şeker Fabrikası'nın Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker Fabrikası'nın Yatırımları

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin yatırımlarının tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

09.07.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin yatırımlarının tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl satın alınan 16 maus aracı sayesinde, sökümü yapılan pancarla birlikte fabrikaya taşınan verimli toprağın tarlada kaldığı, bunun da yüzde 50 verim artışı sağladığı belirtildi.

Almanya'dan 3 yeni maus aracı daha satın alındığının ifade edildiği açıklamada, araçların sezon öncesi teslim edileceği kaydedildi.

Açıklamada, erozyon ve çölleşmeyle mücadele çalışmaları kapsamında da Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İncesu ilçesinin Yavaş mevkisindeki 2 bin 500 dekar arazi ıslah çalışması yapıldığı anlatıldı.

Fabrika yenileme çalışmaları

1955 yılından beri sektöre ve Kayseri sanayisine büyük hizmetler veren Kayseri Şeker Fabrikası'nın son üç yılda makine aksamının yenileme ve tadilatlarının yapıldığı kaydedilen açıklamada, yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alanı bulunan ve 140 bin ton şeker stoğu yapılabilen iki ambarın yenileme çalışmalarına da başlandığı ifade edildi.

Çamur arıtma tesisi binası, küspe presesi temel inşaatı, Ar-Ge ofisi binası çatı tadilatı, Şarkışla Bölge Müdürlüğü tesisleri, Boğazlıyan küspe kurutma tesisi inşaatı, Kayşev hizmet binası tadilatı ile ambarların tadilatlarının 2015-2016 sezonuna yetiştirileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker Fabrikası'nın Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement