Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

21.04.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince 22-28 Nisan'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yarın yapılacak "Bestekar Turhan Taşan Gecesi"nde, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, Şehir Tiyatrosu'nda saat 20.00'de konser verecek.

"Manaya Yolculuk En Sevgili'ye" adlı sohbet ve konser programı, 23 Nisan Cumartesi günü Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Nihat Hatipoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı programda, Kutsi ve Necip Karakaya da sevenleriyle buluşacak.

TRT Çocuk kanalının sevilen kahramanlarından Müge ve Mine kardeşler de 24 Nisan Pazar günü minik hayranlarıyla bir araya gelecek. "Canım Kardeşim" adlı tiyatro oyunu, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 12.00 ve 15.00'te sahnelenecek.

Çocuk oyunu "Mikrobik ile Gribik" ise aynı gün İncesu ilçesinde beğeniye sunulacak. Kurtuluş Bilgilioğlu'nun yazdığı, genel sanat yönetmenliğini Murat Özdeniz'in yaptığı müzikal eser, İncesu Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 12.00 ve 15.00'te izlenebilecek. Oyunda, küçük Doğukan'ın vücudunda yaşayan iki zararlı mikrobun maceraları ve yaşadıkları anlatılıyor.

Sivas

Adana Devlet Tiyatrosu "Muammer Muammer" adlı müzikli komediyi, Sivas'ta sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Orhan Kemal'in yazdığı, Erman Canatan'ın sahneye uyarladığı ve Murat Çidamlı'nın yönetmenliğini üstlendiği oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 23 Nisan'da ise 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Doruk Nalbantoğlu, Gökhan Doğan, Murat Özben, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş, Saliha Karahasan, Cengiz Altındağ, Özgür Küçükönder ve Eda Altunkara'nın rol aldığı oyunun konusu şöyle:

"Yoksul bir halk çocuğu olan Muammer, memurluk hayatına atılır. Evlenir. İyi, doğru ve dürüst bir insan olduğu için başarısız olur. Kaderine isyan eder, kötü bir insan olmaya çalışır. Fakat bu da sonuçta başarısızlığını getirir. Kaderini değiştirecek doğru eylemlerde bulunmayı ve bu yolda doğru bir bilinç geliştirmeyi bir türlü başaramaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement