Kazada Ölen Liseli Mehmet'in Arkadaşları İpekyolu'nu Ulaşıma Kapatı - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Liseli Mehmet'in Arkadaşları İpekyolu'nu Ulaşıma Kapatı

Kazada Ölen Liseli Mehmet\'in Arkadaşları İpekyolu\'nu Ulaşıma Kapatı

Şırnak'ın Silopi İlçesinde Lise öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Tutuş'un beton mikserinin çarpması ile hayatını kaybetmesi sonucu arkadaşları,İpekyolu'nu trafiğe kapattı.

13.11.2014 16:01  Güncelleme: 16:30

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Çok Programlı Lise öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Tutuş'un dün bir beton mikserinin çarpması sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösteren arkadaşları, bugün uluslararası İpekyolu'nu trafiğe kapattı.

Silopi Çok Programlı Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Tutuş, dün akşam okul çıkışı evine giderken İpekyolu'nda bir beton mikserinin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bugün Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Silopi Çok Programlı Lisesi öğrencileri, arkadaşlarının ölümünü protesto etmek için uluslararası İpekyolu'nda yürüyüş yaparak bir süre trafiğe kapattı. Öğrenciler, 'Bizleri TIR'ların arasında ölüme mahkum etmeye hakkınız yoktur' yazılı afiş ile 'Servis yok, can kaybı çok' yazılı döviz taşıdı.

Defter sayfası üzerine yazılı basın açıklamasını okuyan lise öğrencisi Kemal Aytuğ, Habur Sınır Kapısı'na açılan uluslararası İpekyolu'dan geçmek zorunda kaldıklarını belirterek, okulun karşısına geçebilecekleri bir üst geçidin dahi olmadığını söyledi. Okullarında servis olmadığını belirten Aytuğ, meydana gelen kazalarda öğrencilerin öldüğünü ve bu ölümlerden tüm yetkililerin sorumlu olduğunu belirtti. Aytuğ, "Bizler servisle okulumuza gitmek istiyoruz, yürüyerek ölüm kokan yollardan değil. Bizleri yüklü araçların arasında ölüme mahkum etmeye hakkınız yok" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Liseli Mehmet'in Arkadaşları İpekyolu'nu Ulaşıma Kapatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement