Kazan, 8'inci Demokrasi Şehidini Toprağa Verdi - Son Dakika
Güncel

Kazan, 8'inci Demokrasi Şehidini Toprağa Verdi

Kazan, 8\'inci Demokrasi Şehidini Toprağa Verdi

Kazan, 8'inci demokrasi şehidini toprağa verdiDarbe girişimi sırasında Kazan'da 4. Ana Jet üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken, darbeci askerlerin çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden kalabalık üzerine uzun namlulu silahlarla hedef alarak açtığı ateş sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede dün akşam şehit olan 63 yaşındaki Ümit Güder, son yolculuğuna uğurlandı.

21.07.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan, 8'inci demokrasi şehidini toprağa verdi

Darbe girişimi sırasında Kazan'da 4. Ana Jet üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken, darbeci askerlerin çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden kalabalık üzerine uzun namlulu silahlarla hedef alarak açtığı ateş sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede dün akşam şehit olan 63 yaşındaki Ümit Güder, son yolculuğuna uğurlandı. Güder'in hastanede tedavi gören yaralı eşi ve oğlu cenazeye katılamadı.

Darbe kalkışması ile birlikte Kazan'da 8 sivil vatandaş şehit olurken, 60'a yakın kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan evli, 5 çocuk babası Ümit Güder hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Şehit Güder, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kazan Şehitliği'nde defnedildi. Şehidi son yolculuğuna Ankara Milletvekili Emrullah İşler, İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Emniyet Müdürü Oğuzhan Yücel, yakınları ve binlerce vatandaş uğurladı. Ümit Güder ile birlikte 4. Ana jet Üs Komutanlığı'nda şehit sayısı 8'e Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit düşen Ali İhsan Lezgi ile birlikte toplam şehit sayısı 9'a yükseldi.

Darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ların kalkışını engellemek için üs komutanlığı önüne giden Ümit Güder, darbecilerin açtığı ateş sonucu yanındaki eşi ve oğlu ile birlikte yaralandı. Güder, hastanede verdiği 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Şehidin oğlu ve kızları, vatandaşların yardımıyla ayakta güçlükle dururken, kendisiyle birlikte bulunan ve açılan ateş sonucu yaralanan eşi Türkan Güder ve 18 yaşındaki oğlu Mertcan Güder'in hayati tehlikeleri devam ediyor. Hastanede hayat mücadelesi veren yaralı Türkan eşinin, Mertçan Güder de babasını son yolculuğuna uğurlayamadı.

İlçe Müftüsü Halil Karagöz, helallik almadan önce vatandaşları mevzilerini terk etmemesi ve provokasyonlara karşı uyanık olmaları konusunda uyardı. Karagöz, 3 gün önce Soğulcak Mahallesi^'nde 20 yaşındaki Samet kardeşimizi yolcu ettik. Bugün 63 yaşında Ümit kardeşimizi yolcu ediyoruz. Bu, şunun göstergesidir. 7'den 70'e dimdik ayaktayız ve şehit olmak için sıra bekliyoruz. Vatan hainleri bunu unutmasın. Sizlerden ricam Mevzilerinizi terk etmeyin. Aranıza karışacak provokatörlere alet olmayın" diye uyardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan, 8'inci Demokrasi Şehidini Toprağa Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement