Kck Davalarının Başka İllere Nakledilmesi - Son Dakika
Yerel

Kck Davalarının Başka İllere Nakledilmesi

Şırnak Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Gerez, Cizre KCK davasındaki tutuklu sanıkların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

28.01.2015 16:17

Şırnak Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Gerez, Cizre KCK davasındaki tutuklu sanıkların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi adına açıklama yapan Gerez, 2009 yılında başlayan KCK davasındaki tutuklularla ilgili, "Son dönemde ortaya çıkan gerçekler şunu gösterdi ki, bu tutuklamalar devletin içine sinmiş oluşumlar tarafından tezgahlanmıştır. Bu nedenle siyasal iktidar bu oluşumları tasfiye etme adına Özel Yetkili Mahkemeleri ve TMK 10. madde ile yetkili mahkemeleri ortadan kaldırmıştır. Yine tutuklanan binlerce kişi tahliye edilmiştir" dedi.

Cizre KCK dosyası dışında diğer tüm KCK davalarında tutuklu sanığın kalmadığını ifade eden Gerez, şunları kaydetti:

"Ne hikmetse Kamuoyunda Cizre KCK adı altında bilinen dosya Malatya'ya nakledilmiş ve bu dosyadaki 25 sanık 3 yılı aşkın süredir tutukludur. Hem tutukluk hem de dosyanın nakli adil yargılama sınırlarını aşmıştır. Bu nedenle kamuoyu ve Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak beklentimiz bu sanıkların bir an evvel serbest bırakılmasıdır." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kck Davalarının Başka İllere Nakledilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement