KDP'den PKK'nın "Barzani'nin Musul Planı" İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Güncel

KDP'den PKK'nın "Barzani'nin Musul Planı" İddiasına Yalanlama

KDP, PKK'ya yakın ajansların yazdığı "Musul için IŞİD ile anlaştı" haberlerini yalanlarken, PKK'ya "Siz kime hizmet ediyorsunuz? Barışı engellemeyin" cevabı verdi.

06.07.2014 11:40  Güncelleme: 12:26

Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) yapılan açıklamada, Mesut Barzani'nin, IŞİD ve Sünni Araplarla birlikte haziran ayının başında " Musul'u ele geçirme" planı hazırladığı şeklindeki haber ve iddialar yalanlandı.

Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP'nin resmi sitesinde yapılan açıklamada, " PKK'ya bağlı Özgür Gündem gazetesi ve Fırat Haber Ajansı'nda, Mesut Barzani ve KDP'yi hedef alan, tamamen yalandan ibaret bir senaryo yayınladığı" hatırlatıldı.

PKK'YA SERT CEVAP

Senaryonun basit, sıradan, rezilce ve pespaye iddialar içerdiği vurgulanan açıklamada, "Bu asılsız senaryoya göre 'Mesut Barzani'nin görevlendirdiği Azad Bervari, 1 Haziran'da Amman'da Sünni taraflarla ve IŞİD'çilerle görüşerek Musul'u ele geçirme planı hazırladı. Toplantıyı öğrenen Irak Başbakanı Nuri Maliki, planı engellemek için İran'ı devreye soktu.' Bu yalan haberi baştan sonra reddediyoruz. Her zaman terörizme karşı durduk. Peşmergeleri şehit eden IŞİD terör örgütüyle ne bugün ne de yarın ittifakımız olmayacak. Bu iftiralar, Kürdistan bölgesinin kazanımlarını hedef alıyor" denildi.

"SİZ KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?"

"Cemil Bayık liderliğindeki PKK, Mesut Barzani ve KDP'ye yönelik istihbarat örgütlerinin yürüttükleri planın bir parçası olmuştur" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz? Barzani ve KDP, kutsal milli sorumluluğu üzerine almış ve bunun mücadelesini yürütürken siz kime hizmet ediyorsunuz? Barzani'nin, Kürdistan'ın, Irak'taki kaderini belirlemek için referandum yapmaya hazırlandığı bir dönemde atılan bu iftiralar manidardır."

"ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN ÖNÜNE ENGEL ÇIKARMAYIN"

PKK ve yöneticilerinin, KDP'ye düşmanlık siyasetinden vazgeçmeleri istenen açıklamada, "Kürdistan milli ve ulusal özgürlük mücadelesinin önüne engeller çıkarmayın. İstihbarat örgütlerinin, Kürtleri hedef alan planlarına fırsat vermeyin. Kürdistan halkının birliğine dinamit koyma siyasetinden uzak durun. Kürdistan siyasi partilerinin arasına fitne sokmayın" görüşü bildirildi.

KDP\'den PKK\'nın "Barzani\'nin Musul Planı" İddiasına Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KDP'den PKK'nın 'Barzani'nin Musul Planı' İddiasına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • batmanla cemal.: Belki Musul işgali için plan yapmadın ama PKK yi boğsunlar istedin meydan sana kalsın istedin ypg işlevsizleşsin istedin ha o kime hizmet ediyorsunuz .apo nun emrinde hareket etmeyen sonunda pişman olacaktır. 16 29 Yanıtla
  • şu anda pkk yıda ipleyen yok.: TÜRKMENLERİ KÜRTLER KORUYOR DİYE HAVA ATMAYIN: pkk sempetizanları türkmenleri kürtler koruyor diye hava atmayın. peşmerge ilşe türkiye dayanışma içinde. peşmerge sizler gibi dinsiz imansız çakma kürt geğil ki. ..pkk çakma kürt çakma.peşmerge kürt gibi kürt. asil. Kürdistanı bağımsız devlet gibi anlaşma yapan tek ülke kim.türkiye...anlayın artık. şu anda pkk yıda ipleyen yok. yine sadece türrkiye muhatap alıyor. 31 12 Yanıtla
  • azat: zaten bu adam pkk nın sayesinde buralara geldi 17 13 Yanıtla
  • barzani aponun emrine girsinmiş.hahahahaha: oğlum batmanlı cemal barzani apo nun emrine niye girsin la. salakmısın nesin. 26 3 Yanıtla
    argeş ırmak: bence kesin salaktır 0 0
  • pkk petrolden nemalanamadı çıldırıyor: pkk petrolden nemalanamadı çıldırıyor..kürtler bile pkk yı dışladı. addeta yürrrüüü bas git dediler. çıldır pkk çıldır. herkes mesleğini yapsın. sen kim savaşmak kim. anca eroin satarsın. beyaz kadın ticareti. ve yola bomba koy uzaktan patlat. sivil halk otobosona molatof at. sen bunu bilkirsin. 16 3 Yanıtla

Advertisement