Kdz. Ereğli'de 'Develi Kermes' Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de 'Develi Kermes' Açıldı

Kdz. Ereğli\'de \'Develi Kermes\' Açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi.

05.05.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi. Dernek yöneticileri kermese ilgili artırmak için canlı deve getirdi.

Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Kız Öğrenci Yurtlarında ki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği tarafından kermes düzenlendi. Kermese Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ile bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve 500 kadar davetli katıldı.

BAŞTAN: "EĞİTİMİN ÖNEMİ BU GÜNLERDE DAHA DA ARTMIŞTIR"

Açılışta konuşan Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı Ahmet Baştan, kermesi üniversiteli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlediklerini söyledi. Son günlerde artan şiddet, tecavüz ve ahlak dışı suçlara dikkat çeken Baştan "Bunların önüne geçebilmenin tek bir yolu vardır. Oda güzel bir insan yetiştirmekten geçer. İşte bizlerin gayesi güzel insanlarımızın evlatlarını topluma kazandırarak güzel insan yetiştirmektir. Peygamberler peygamberi Hz. Muhammet Efendimiz 'Evlatlarınızı 3 şey ile terbiye ettirilir. 3 şey üzerine yetiştiriniz' buyurmuşlardır. Bunlar Allah sevgisi, peygamber sevgisi, ehli bey-t sevgisi ve Kur-an'ı Kerim'i okumak, öğrenmek ve yaşamaktır. İşte bu gaye üzerine Allah'ın rızasını kazanmak, peygamberimiz şefaatine nail olmak, güzel insanlarımızın duasını almak için yola çıktık. Toplumda ahlaklı insanlar yetiştirmeye gayret sarf ediyoruz. Onun için diyorum ki; yaptığınız yardımlar hiçbir zaman boşuna gitmeyecek. Bu evlatlarımıza, bu vatansever insanlarımıza yaptığınız yardımlardan dolayı asla pişman olmayacaksınız" dedi.

UYSAL "EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal'da konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekti. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak eğitim alanında yapılacak organizasyonlara her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Sayın hocamız çok güzel söyledi. Lafın tamamını ben çat pat konuşurken hatırladım. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek. Çünkü ürünü hemen alırsın. Ama eğer siz yüz yılları düşünüyorsanız çocuklarımızı eğitmemiz lazım. Eğitim çok önemlidir. Şunun için söyleyeceğim. Ben ve bizler belediye olarak bu tip hizmetlerin her zaman yanındayız. Elimizden ne tür destek geliyorsa bu tip organizasyonları bu tür birliktelikleri her zaman destekleyeceğiz. Çünkü hocamız çok güzel ifade etti. Ben de onu tamamlamak istiyorum. Bir toplumun ekmekten sonra en çok ihtiyacı eğitimdir. Bundan dolayı hocamıza teşekkür ediyorum. O cümleyi bana hatırlattığı için. Gerçekten buraya geldiğime de sizlerin arasında bulunduğumdan dolayı son derece mutlu oldum. Bizler belediye olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Eğitimin ne olduğunu bilen bir insan olarak her zaman desteklediğimi bildirmek istiyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak tarafından dua yaptırıldı. Duanın ardından kermesin açılışı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Müftü Recai Albayrak ve MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer tarafından yapıldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ile davetliler kermeste satışa sunulan ürünlerin bulunduğu stantları gezerek öğrencilere katkı sunmak için alış veriş yaptılar.

Uzun Mehmet Öğrencilere Yardım Derneği yöneticileri kermese ilgiyi artırmak için deve getirdiler. Dernek yöneticileri devenin ileri günlerde kesilerek satışa etlerinin satışa sunulacağını belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de 'Develi Kermes' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement