Kdz. Ereğli Mmo'da Görev Değişimi - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Mmo'da Görev Değişimi

Kdz. Ereğli Mmo\'da Görev Değişimi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Makine Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Sıtkı Kuloğlu görevden ayrıldığını söyledi.

28.03.2014 13:24

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Makine Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Sıtkı Kuloğlu görevden ayrıldığını söyledi.

Kdz. Ereğli MMO Başkanı Sıtkı Kuloğlu oda başkanlığını bırakması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Kuloğlu görevi devralan yeni yönetime bundan sonra yapacağı çalışmalarında başarılar diledi.

Basın toplantısı sırasında ilçe gündemine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Kuloğlu, Türk Metal Sendikası'nı eleştirdi. ERDEMİR'in özelleştirilmesi ve özelleştirmenin iptali için yaptıkları mücadele sırasında işten çıkarıldığını ve ticarete atıldığını dile getiren Kuloğlu, bu dönemde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevine seçildiğini belirtti.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi'nin ERDEMİR'i özelleştiren siyasi iktidara destek vermesini eleştiren Kuloğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Erdemir işçisinin bir sendika başkanının şahsi hesapları ve kini ile sendikasını ve ülkesinin geleceğini ateşe atmaması gereğinin bilincinde olduğuna inanıyorum. Sendika Başkanı daha birkaç yıl önce AKP iktidarının Türk Metal Sendikası'nı bitirmeye çalıştığını, "Bizler Karadeniz Ereğli Şubesi olarak şunu söylemek istiyoruz. Büyük Ortadoğu projesinin başkanı olduğunu söyleyen siyasi lider, tabi ki siyasi olarak bu işin içindedir, kenarındadır. Aynı zamanda bu Ergenekon konusu çıktıktan sonra da ben Ergenekon savcısıyım diyen bir siyasi lider bunun Karadeniz Ereğli'de ve Türkiye'de faturasını ödemek zorundadır. Ereğli Şubesi olarak işçi arkadaşlarımız ile birlikte ancak ve ancak sandıkta bunun hesabını soracağımızın bilincinde ve düşüncesindeyiz" demiş. Fakat bu günlerde hesap sorulacak yeri karıştırmış bulunmaktadır. Bugün ne değişmiştir? İktidar aynı ceberut iktidar, hatta baskısını twitter'ı, youtube dahi kapatacak noktaya getirmiş bir iktidar var karşımızda.

Sendikaların, odaların kuruluş amaçlarının emeğin, emekçinin yanında yer almak olduğunu tekrar hatırlatıp, Erdemir işçisinin bir sendika başkanının şahsi hesapları ve kini ile sendikasını ve ülkesinin geleceğini ateşe atmaması gereğinin bilincinde olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile de sizlerin aracılığı ile Erdemirli işçi kardeşlerimin toplu sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum. Sendikanın ve işçilerimizin bundan sonraki asıl mücadelesinin ise 16 ay boyunca ücretlerinden yapılan %35 kesintinin tekrar geri alınması mücadelesi olmalıdır diyorum."

Kuloğlu basın açıklamasının ardından gazetecilerle birlikte toplantı yaptı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Mmo'da Görev Değişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement