Kedi ve Köpeklerin Sosyete Kuaförü - Son Dakika
Güncel

Kedi ve Köpeklerin Sosyete Kuaförü

Kedi ve Köpeklerin Sosyete Kuaförü

TÜRKİYE'de son yıllarda moda haline gelen 'pet kuaför' hizmeti, bir yıldır Antalya'da da veriliyor.

23.10.2016 11:26

TÜRKİYE'de son yıllarda moda haline gelen 'pet kuaför' hizmeti, bir yıldır Antalya'da da veriliyor. Kedi ve köpekler için tüy kesiminden tırnak bakımına, yıkamaya kadar her türlü hizmet veriliyor.

Ukrayna'nın Kiev kentinde aldığı eğitimin ardından Antalya'nın ilk ve tek pet kuaförünü Muratpaşa İlçesi'nde açan pet stilist İmren Kabak, kedi ve köpeklerin de artık insanlar gibi yaşatıldığını söyledi. Kabak, "Tıraştan masaja, tırnak kesiminden kulak temizliğine, hijyenik bölgelerin sıfır tıraşına kadar pek çok konforu kedi ve köpeklere sunuyoruz. Ayrıca tüyler arasında iltihap oluşmaması ve canları yanmasın diye bütün yabancı cisimleri çıkartıyor, temizliyor ve parfüm sıkıyoruz. Bir insanın kuaförde gördüğü hizmetin çok daha fazlasını biz burada kedi ve köpeklere veriyoruz" dedi.

Her hayvanın şanslı olamadığına da dikkat çeken İmren Kabak, "Sokak köpekleri ve iyi bakılan hayvanlar arasındaki fark insanı üzüyor, yoruyor. Gerekli kurumlardan onların da yaşam kalitesini yükseltmelerini bekliyoruz. Onun dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Sokak hayvanlarına sivil toplum kuruluşları, dernekler ve insanlar yardımcı olmaya çalıyor ama yeterli mi değil. Bence sokaktaki hayvanlar ile buraya gelenler arasında hiçbir fark yok. Olmamalı da zaten. Biraz önem verirsek, bütün canlılar mutlu yaşayabilir" diye konuştu.

İmren Kabak, pet kuaförde verilen hizmet bedelinin kilo ve büyüklüğe göre değiştiğini sözlerine ekledi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kedi ve Köpeklerin Sosyete Kuaförü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement