Kelkit Kaymakamlığı Engelsiz Binaya Dönüştürüldü - Son Dakika
Yerel

Kelkit Kaymakamlığı Engelsiz Binaya Dönüştürüldü

Kelkit Kaymakamlığı Engelsiz Binaya Dönüştürüldü

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan Kaymakamlık binası, engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak düzenlendi.

02.07.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan Kaymakamlık binası, engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak düzenlendi.

Engelliler ve yaşlıların sağlıklı insanlar gibi zorlanmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için hükümet konağında bir takım yenilikler yapıldı.

Hükümet konağında var olan asansör engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak düzenlenirken, kapı girişine engelli rampası ve fotoselli kapı yapımının ardından polis arama noktasına da engelli sandalyesi de yaşlıların kullanımına sunuldu.

Resmi dairelerde sık sık işlerinin olduğunu belirten bedensel engelli Mesut Kaya, yenilenen asansör sayesinde işlerini daha rahat halledebildiğini ifade ederek, "Engelli bireylerin kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmanın ve bu sayede toplumun bir parçası olmalarına katkıda bulunan İlçe Kaymakamı Ozan Gazel'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir asansörün engelliler için düzenlenmesi bizi çok mutlu etti. Ben yıllarca resmi dairede çalıştım ve böyle asansör olmasını hep istemiştim. Keşke her yerde bize bu kolaylık sağlansa. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Hizmet binasındaki engelli sandalyesi ile özellikle engelli, yaşlı ve hamile vatandaşların üst katlara çıkışlarının önündeki büyük engel kaldırılarak önemli bir ihtiyaca cevap verilecek. Engelli ve yaşlılar bu sayede kamu birimlerine rahatlıkla ulaşabilecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kelkit Kaymakamlığı Engelsiz Binaya Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement