Kemalpaşa'daki Cinayet - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'daki Cinayet

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, ayrıldığı nişanlısını ile babasını av tüfeğiyle vurarak öldüren, annesini yaralayan sanık 3 kez ağırlaştırılmış hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

25.06.2014 15:59

Kemalpaşa ilçesinde, eski nişanlısı ile babasını av tüfeğiyle vurarak öldüren, annesini yaralayan sanığın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Serdar Büberoğlu, eşi ve kızını yitiren Bingül Çelik ile ve kızı Canan Binici ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Kemal Göker, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen ve dava dosyasına konulan rapora göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Burhan Güneş, raporun yetersiz olduğunu, birkaç cümleyle yazıldığını, böylesi önemli bir davada Adli Tıp Kurumundan da rapor alınması gerektiğini savundu.

Katılan avukatları Onur Demirhisar ve Aysun Yazıcıoğlu Çerçil, yeni rapor alınmasının gereksiz olduğunu, gelen raporun yeterli olduğu yönünde görüş bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, olayın yeterince aydınlandığını, bu nedenle yeni rapor alınması talebinin reddi ve sanığın tutukluluğunun devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığa Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinden ve Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulundan rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı.

Platform üyesi Deniz Adıbelli, kadın cinayetlerinin önlenmesi için bir an önce gerekli yasaların çıkarılması, katillere indirim yapılmaksızın en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

-Olayın geçmişi

Kemalpaşa ilçesinde, 27 Ekim 2013 tarihinde 1 yıl önce ayrıldığı nişanlısının İzmir Caddesi'ndeki evine giden Serdar B, evdekilerin balkona çıkması için cama taş atmış, önce balkona çıkan Hasan Çelik'i (59), ardından Nuray Çelik'i (23) av tüfeğiyle vurup öldürmüş, Bingül Çelik'i ise yaralamıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'daki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement