Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Önemli Destek - Son Dakika
Güncel

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Önemli Destek

Bornova Belediyesi ile KOSGEB "Uygulamalı Girişimcilik" programı başlatıyor

10.10.2014 11:42

Bornova Belediyesi kendi işinin patronu olmak isteyenler için KOSGEB ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" başlatıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 13 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılacak tanıtım toplantısına, iş fikri olup destek isteyen herkesi davet etti. KOSGEB'in 'Yeni Girişimci Desteği' kapsamında başlatılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'na katılanlar, toplam 70 saat süren derslere katılarak iş planlarını oluşturacak. Programa katılanlar KOSGEB'in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek

Bornova Belediyesi, girişimci olmak isteyen ancak bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayanlara destek olmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" düzenliyor.

Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda 13 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da yapılacak tanıtım toplantısında KOSGEB'in yeni girişimcilere sağladığı destekler anlatılacak. Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla başlatılacak eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler tanıtım toplantısına katılabilecek. Bornova'da ikamet eden vatandaşların başvurabileceği program kapsamında 3 grup halinde 90 kişiye eğitim verilecek. Programa katılmak isteyenlerin başvuruları da toplantının ardından kabul edilecek. Başvurular 31 Ekim 2014'te sona erecek. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler Bornova Belediyesi'nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonunun dahili 5802 ve 5806 hatlarından ulaşabilecek.

Hem hibe hem de faizsiz kredi desteği var

KOSGEB'in 'Yeni Girişimci Desteği' kapsamında başlatılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'na katılanlar, toplam 70 saat süren derslere katılarak iş planlarını oluşturacak. Programa katılanlar KOSGEB'in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hayalini kurdukları işleri yaşama geçirmek isteyen vatandaşları toplantıya katılmaya davet etti. Eğitime katılanların iş fikirlerini yatırıma dönüştürebilecekleri bilgileri edineceklerini söyleyen Başkan Atila, "Bornova Belediyesi olarak KOSGEB ile birlikte, fikirlerini gerçek birer işletmeye dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza destek olmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Önemli Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement