Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in katılımıyla yarın açılacak.

15.03.2013 11:25

Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in katılımıyla yarın açılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kente Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşıyan yeni bir kültür merkezi açılıyor.

Kurtuluş Savaşı esnasında gösterdiği kahramanlık ve üstün gayretiyle

"Gazi" unvanı alan tek kent olan Gaziantep ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün buluşmasını yansıtacak olan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışı, cumartesi günü İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Ulu Önder'in sesinden Nutuk'tan bölümler okuyan, hareketli animatik bir Atatürk robotu yaptıklarını belirtti. 3D sistemiyle Atatürk'ün ve Antep Savunması'ndaki kahramanların anlatıldığı merkezin detaylarını anlatan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Ben bu tarz robotu ilk kez ABD'de Başkanlar Müzesi'nde gördüm. Biz de bunun aynısını Atatürk için Gaziantep'te yapmaya karar verdik. Robotun Atatürk'e benzemesi için ülkemizin en önemli heykeltıraşlarından olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamızdan destek aldık. Gaziantepliler Ata'ya büyük bir sevgi duyuyorlar. Ulu Önder'in ilimize teşriflerini, iki Gazi'nin buluşması adını verdiğimiz bu anlamlı günü her 26 Ocak tarihinde büyük bir coşkuyla yad ediyoruz. Genç nesillerin Atatürk'ü bu robotta birebir görerek tanımları, onun sesinden Nutku dinlemelerinin çok anlamlı olacağını düşündük."

Bunun için cumhuriyetten önce kilise olarak kullanılan tarihi bir binayı kültür merkezi olarak düzenlediklerini ve animatik Atatürk robotunu buraya yerleştirdiklerini aktaran Güzelbey,"Kendirli Gazi Kültür Merkezi'ni Türkiye'ye hediye ediyoruz. Atatürk burada 3D tekniğiyle Gazianteplilere hitap edecek" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün 1933 yılında Gaziantep'e geldiğini ve tarihi bir binanın balkonundan Anteplilere, "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Antep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar" sözünü hatırlatan Güzelbey, Atatürk'ün bu söylemini animatik robotta canlı olarak yine söyleyeceğini dile getirdi.

İnsanların bu konuşmaları canlıymış gibi algıladıklarını ifade eden Güzelbey, gerçekte böyle olmadığını ve ışık ses yönetimiyle yapılan bu tekniğin gerçeğe yakın olduğunu kaydetti.

Yarın saat 11.00'de Yeşilsu'da açılışı yapılacak olan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunması'nın başkahramanlarından Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan ve Ali Şefik Özdemir gibi isimler de tanıtılacak.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendirli Gazi Kültür Merkezi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement