Kene Paniği Felç Etti, Sporla Hayata Sarıldı, Şampiyon Oldu - Son Dakika
Güncel

Kene Paniği Felç Etti, Sporla Hayata Sarıldı, Şampiyon Oldu

Kene Paniği Felç Etti, Sporla Hayata Sarıldı, Şampiyon Oldu

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, 15 Haziran 2009'da bacağındaki kene için bisikletiyle hastaneye giderken otomobilin çarpması sonucu belden aşağısı felç olan, ardından annesini kaybeden 22 yaşındaki Sezer Uslucuk sporla hayata sarıldı.

29.04.2015 12:51  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sporla hayata sarılan 22 yaşındaki Sezer Uslucuk, Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 55 kiloda şampiyon oldu.

Lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken banyoda sağ dizindeki keneyi fark eden Sezer Uslucuk, panik içinde bisikletiyle Gökçebey Devlet Hastanesi'ne giderken otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Ankara ve İstanbul'da 4 farklı hastanede tedavi gören Uslucuk, sol kalçasına takılan protez ve sonrasında gördüğü fizik tedavi ile ayağa kalksa da yürümeyi başaramadı.

ANNESİNİ KAYBEDİNCE HAYATA KÜSTÜ

Uslucuk, yürüyebilmesi için büyük çaba harcayan annesi Müjgan Uslucuk'u da 8 Eylül 2013'de beyin kanamasından kaybedince hayata küstü. Bir süre sonra evde oturarak ve yatarak ağırlık kaldırmaya başlayan Uslucuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün desteği ile halter sporuyla tanıştı.

RAKİPLERİNİ YENDİ, İLK MADALYASINI KAZANDI

İlçe Jandarma Komutanlığı spor salonunda çalışmalarını sürdüren ve sporla hayata sarılan Uslucuk, 24 Nisan'da Karabük'te düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na katıldı. Uslucuk, 55 kiloda rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu ve ilk madalyasını kazandı. Uslucuk, Bulgaristan'da önümüzdeki günlerde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

BAŞARILARIYLA KENDİNE GÜVENİ ARTTI

Antrenörleri Mustafa Boturcak ve Hakan Alan ile çalışmalarını sürdüren Uslucuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Keskin'in de kendisine destek olduğunu söyledi. Kendisini denemek ve gücünü görmek için katıldığı Bilek Güreşi Şampiyonası'ndaki başarısının kendine olan güveni daha da artırdığını belirten Uslucuk, şimdi hedefinin halter ve bilek güreşinde uluslararası dereceler elde etmek olduğunu söyledi. Uslucuk, şöyle konuştu:

"Avrupa şampiyonasında derece almak ilk hedefim. Daha sonra dünya şampiyonası var. Ben kendime güveniyorum. Azmin önüne hiçbir şey geçemiyor. Benim hedefim halter ve bilek güreşinde tek şampiyon olmak. Bedensel engelli olup da hayata küsmüş olanlara da örnek olmak istiyorum. Ben bundan kısa süre önce çok kötü durumdaydım. Şimdi ise Türkiye şampiyonuyum. Tek isteğim bana destek olunması. Gerekli destek verilirse ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum."

TEK İSTEĞİ KENDİSİNE DESTEK VERİLMESİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Keskin ise Sezer'in kendisini ispatladığını ve artık verilecek desteklerle daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi. Antrenör Mustafa Boturcak ise sadece Sezer'in 2 haftalık bir çalışmayla şampiyon olduğunu, imkan verildiğinde neler yapabileceğini gösterdiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kene Paniği Felç Etti, Sporla Hayata Sarıldı, Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement