Kent Konseyinden TBMM Başkanı Çiçek'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyinden TBMM Başkanı Çiçek'e Ziyaret

Kent Konseyinden TBMM Başkanı Çiçek\'e Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

03.07.2014 15:47  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ve Yürütme Kurulu üyeleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

TBMM'de gerçekleşen ziyarette Saltoğlu, Başkan Çiçek'e Konsey'in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Saltoğlu, "Siz de Ankara'da yaşıyorsunuz, bu kentin havasını soluyorsunuz. Bu çerçevede görüş ve önerilerinizi almaya geldik" dedi.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK'TEN ÖNERİLER

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankaralılar'ın Ankara'yı yeterince tanımadığını vurguladı ve bu konuda çalışmalar yapılmasını istedi. Başkan Çiçek, "Ankara'nın büyük bir potansiyeli var, Ankara gelişiyor, Ankara şu an savunma sanayinin merkezi durumunda" diye konuştu.

Ankara'da 21 üniversite bulunduğunu hatırlatan Başkan Çiçek, üniversitelerin, "Ankara'ya ne yapabiliriz?" noktasında çabalarının olması gerektiğinin altını çizdi.

Ankara'nın sorunları ile ilgili görüşlerini de aktaran Başkan Çiçek, Gölbaşı'nda bulunan Mogan Gölü'ndeki kirlilikten kaynaklanan sorunların çözümünde yaşanan yetki tartışmasının ortadan kaldırılmasını istedi.

Türkiye'nin Meclisi olduklarını ancak Ankara'nın "Başkent" konumu nedeniyle de Ankara'nın sorunlarının çözümü için yapılacak girişimlere ev sahipliği yapabileceklerini kaydeden Başkan Çiçek, Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti olmasına rağmen iş yerlerinde yabancı isim kullanımının yaygın olduğunu belirtti ve belediyelerin iş yerlerinde "Türkçe isim kullanımı" konusunda ikna edici girişimlerinin olması gerektiğinin altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin cephe yenilemesi çalışmalarına dikkat çeken Başkan Çiçek, görüntü kirliliği konusunda ilçeler bazında da çalışma yapılmasını istedi.

Avrupa Ödüllü bir kentin Belediyesinin Kent Konseyi'nin başkanı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Başkan Saltoğlu da Başkan Çiçek'e günün hatırasına porselen bir tabak hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kent Konseyinden TBMM Başkanı Çiçek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement