Kepez'de Vakıf Arazilerindeki Tapu Problemi Takasla Çözülecek - Son Dakika
Yerel

Kepez'de Vakıf Arazilerindeki Tapu Problemi Takasla Çözülecek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede Vakıf arazilerindeki tapu problemini çözeceklerini belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü 23 milyon lira değerindeki takas işlemini onayladı.

06.05.2015 13:32

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede Vakıf arazilerindeki tapu problemini çözeceklerini belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü 23 milyon lira değerindeki takas işlemini onayladı. Vakıf parsellerinde gecekonduları olan 5 bine yakın hak sahibi, yıllardır beklediği tapularına kavuşacak" dedi.

Tütüncü, yaptığı açıklamada, Sütçüler, Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Baraj, Fevzi Çakmak ve Habibler mahallelerinde 5 bine yakın hak sahibinin konutunun olduğu Vakıf parsellerinin takasının yapılacağını bildirdi.

Takas işlemi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Antalya Defterdarlığı bürokratlarıyla 3 ay süren bir toplantı maratonu gerçekleştirildiğini kaydeden Tütüncü, 23 milyon lira değerindeki takas işlemi için Vakıflar Genel Müdürlüğünden onay geldiğini ifade etti.

Söz konusu onay ile Kepez'in, tarihinin en büyük arazi problemlerinden birinin çözüleceğini belirten Tütüncü, şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 23 milyon lira değerinde Vakıf arazisi, Hazine arazisiyle takas edilecek. Takas ile Vakıf arazileri Hazine arazisine dönüştürülecek. Hazine arazileri de belediye tarafından hak sahibi gecekonduculara tapulanacak. Bu takas, 20-30 yıl, hatta 40-50 yıl mülkiyet probleminin çözümünü bekleyen, çok değerli hemşehrilerimiz artık hak sahibi olmasını sonuçlayacak. Bu sürecin neticesinde tapularını alacak olan hemşehrilerimiz, kendi arsalarına imara uygun konutlarını yapabilecekler. Böylece gecekondu sayısında ciddi bir azalma meydana gelecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez'de Vakıf Arazilerindeki Tapu Problemi Takasla Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement