Khan Academy Türkçe ile İngilizce, Voscreen ile ders artık mümkün - Son Dakika
Güncel

Khan Academy Türkçe ile İngilizce, Voscreen ile ders artık mümkün

Dünyanın en büyük online sınıfı Khan Academy'nin Türkiye ofisi ile 74 ülkede kullanılan Türkiye çıkışlı İngilizce öğrenme platformu Voscreen, dijital eğitimde önemli bir işbirliğine imza attı.

23.02.2017 08:29

İki büyük online sınıfı birleştiren işbirliği ile dijital eğitimde yeni bir dönem başladı

İngilizce öğrenmek için Voscreen uygulamasını kullananlar Khan Academy'de sunulan ders içerikleri ile tanışırken, sitede ilk kez yapılan bir yönlendirmeyle derslerin tamamına Türkçe olarak da ulaşabilecekler. Her ikisi de ücretsiz olan Khan Academy Türkçe ve Voscreen platformlarının işbirliği ile eğitimde fırsat eşitliğinin, dijital eğitim üzerinden daha fazla desteklenmesi hedefleniyor.

Eğitimde fırsat eşitliğine destek amacıyla yola çıkan ve kısa sürede 15 milyonun üzerinde ders veren ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy Türkçe; kendisi gibi hem online hem de ücretsiz bir platform olan Voscreen ile anlamlı bir işbirliğine imza attı.

Herkese, her yerde, kendi hızında, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim vermek üzere yola çıkan Khan Academy Türkçe, farklı işbirlikleri ile daha fazla öğrencinin eğitim desteğinden yararlanmasını hedefliyor. Bu kapsamda, bugün 74 ülkede 21 farklı ana dilin desteklendiği Voscreen uygulamasının İngilizce eğitim videolarında artık Khan Academy içerikleri de kullanılıyor. Voscreen uygulaması farklı seviyelerde İngilizce bilenlere yönelik kelime haznesi ve telaffuz konusunda hızlı gelişimi destekleyen bir yöntemle çalışıyor. Maksimum 15 saniyelik İngilizce video içeriklerinden oluşan sistemde, videoda izletilen sahnede konuşulan cümlenin hangisi olduğu soruluyor. İki seçenekten bir tanesini doğru seçerseniz, doğrudan skorunuza yansıyor.

İki platform arasındaki işbirliği ile Khan Academy Türkçe içerikleri de 15'şer saniyelik kesitler halinde düzenlenerek, İngilizce öğrenenlere sunuldu. Ayrıca ilk kez Khan Academy Türkçe ile yapılan bir uygulama ile İngilizce kesiti yayınlanan videonun yönlendirmesi www.khanacademy.org.tr adresindeki Türkçe ders videosuna yapılarak, kullanıcının içeriğin tamamına ulaşması ve ders desteği olarak yararlanması için olanak sunuluyor. Aynı zamanda kullanıcılar Khan Academy platformunda yayınlanan derslerin hem İngilizce hem de Türkçelerini izleyerek dil becerilerini geliştirme fırsatı da yakalıyorlar.

Hedef eğitimde fırsat eşitliğine katkı

Sosyal girişim, kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük kavramlarını eğitim ile bir araya getiren Khan Academy Türkçe, 350'den fazla gönüllüsü, özel sektör temsilcileri ile işbirlikleri, pilot okulları, gönüllü öğretmenleri ve sunduğu ücretsiz dijital kütüphanesi ile Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunuyor. Kar amacı gütmeyen bir platform olan Khan Academy Türkçe'nin hazırladığı ders videoları, bilgiye ulaşmak isteyen her bireyin kullanımına açık olduğu gibi, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı'nda da yayınlanıyor ve Türkiye'deki tüm okullara ulaşıyor. Bugüne kadar Türkçeleştirilen 5.000'den fazla ders videosuna, 100.000'den fazla alıştırmaya www.khanacademy.org.tr ve tr.khanacademy.org adreslerinden hiçbir ücret ödemeden ulaşılabiliyor. Ayrıca SAT sınavının tek resmi ücretsiz hazırlık kaynağı olan Khan Academy, dünyaca meşhur müzelerin yanı sıra NASA, Pixar ve dünya çapında birçok kuruluş ile yaptığı işbirlikleriyle kütüphanesini her geçen gün genişletmeye devam ediyor. Khan Academy Türkçe, "Tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin!" sloganı ile aynı zamanda toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, "En çok aldığımız sorular arasında İngilizce dil eğitimine olan talep yer alıyor. Khan Academy olarak çok geniş bir kütüphane sunuyoruz, fakat dil eğitimi alanında henüz fazla bir kaynağımız yok. Bu işi kim iyi ve ücretsiz yapıyor diye incelediğimizde, karşımıza yenilikçi bir yöntem ile çok hızlı büyüyen ve alanında örnek teşkil ederek tüm dünyaya dil öğreten bir Türk girişimi olan Voscreen çıktı. Çok başarılı bir uygulama olmasının yanı sıra Voscreen de aynı Khan Academy gibi her zaman ücretsiz olacağının güvencesini veren bir kurum. Eğitim olgusu ve 21. yüzyılın öğrenme ortamı üzerine paylaştığımız vizyon ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlama ortak hedefi iki ekibi bir araya getirdi ve Türkiye'de ücretsiz online eğitimin geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu işbirliğinin hayata geçmesini sağladı" diye konuştu.
Voscreen kurucusu Deniz Dündar ise projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini, "Dijital dönüşüm çağında öğrenmeyi ve paylaşmayı her yerde ve günün her anında mümkün kılan ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı yapmayı en önemli varoluş sebeplerinden biri olarak gören bu iki platformun işbirliği hepimizi çok mutlu etti. Bunun gerçekleşmesini mümkün kılan tüm katkı sahiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Khan Academy Türkçe ile İngilizce, Voscreen ile ders artık mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement