Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Kasaoulidis, Birleşmeden Umutlu - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Kasaoulidis, Birleşmeden Umutlu

Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Kasaoulidis, Birleşmeden Umutlu

Kıbrıs rum Kesimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulidis, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte "İki kesimin birleşmesi hızlı olabilir" dedi.

16.04.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs rum Kesimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulidis, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte "İki kesimin birleşmesi hızlı olabilir" dedi.

Kasoulidis, birleşme şansının şimdiye kadarki en yüksek oranda olduğunu anlatırken en büyük birleşme nedeni olarak parayı gösterdi. Bakan İonnis, "Şu anki görüşmeler harika gidiyor. Ankara ile doğrudan aracı olmadan konuşabiliyoruz. Her iki tarafta geçmişin hatalarını yapmama konusunda oldukça hassas davranıyor. Temel prensiplerde anlaştık" dedi. Ankara'nın bu kez gerçekten çözümü istediğine inandığını söyleyen Rum bakan şöyle devam etti:

"Türk hükümetinin dış politikada başarılara ihtiyacı var. Türkiye doğu Akdeniz'de bir bölgesel güç olmak istiyor. Çözülmemiş bir Kıbrıs sorunu onlara ayak bağı oluyor ve ayrıca Türkiye, kıyılarımızdaki gaz rezervlerine büyük ilgi duyuyor."

Kıyılarda 2015 yılında kadar daha fazla gaz bulunması için 14-16 deneme kuyuları açılacağını bildiren bakan "2020 yılından itibaren Avrupa'ya gaz ihracatına başlayacağız" dedi. Kıbrıs Barış Hareketi'ni Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle kıyaslayan soruya Rum dışişleri bakanı şu yanıtı verdi: "o zaman Türkiye Kıbrıs'ın kuzeyini oradaki Türkleri koruma bahanesiyle işgal etti. Birleşmiş Milletler aynı bugün Ukrayna'da olduğu gibi ambargolar konusunda anlaşamamıştı". Rusya'ya amborga konusunda Rusya ile Kıbrıs Rum Kesimi'nin çok güçlü ekonomik işbirliği içinde olduğunu hatırlatarak, "Ambargo her ay ülke ekonomisine eşit şekilde etki edecek bir formda uygulanabilir" dedi. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Kasaoulidis, Birleşmeden Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement