Kiev Büyükelçisi Tezel: Türk Seçmenin Aktifliği Arttı - Son Dakika
Güncel

Kiev Büyükelçisi Tezel: Türk Seçmenin Aktifliği Arttı

Kiev Büyükelçisi Tezel: Türk Seçmenin Aktifliği Arttı

Dha DIŞ HABER - Türkiye'deki 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ukrayna'da yaşayan Türkler, dün sandık başına gitti.

26.10.2015 15:14

Dha DIŞ HABER -

Türkiye'deki 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ukrayna'da yaşayan Türkler, dün sandık başına gitti.

Kiev'deki Türk Büyükelçiliği'nde kurulan iki seçim sandığında, 1316 kayıtlı seçmenden 416'sı oy kullandı. Böylelikle, 7 Haziran'da düzenlenen parlamento seçimlerine göre oy kullananların sayısında 108 kişilik artış görüldü. Oy verme işlemi saat 21.00'e kadar devam ettikten sonra, saat 21.00'den itibaren oylar sayılmaya başladı. Oylar sandık görevlilerinin denetiminde sayıldıktan sonra, çuvallara konarak, Türkiye'ye gönderilmek üzere kilitlendi.

BÜYÜKELÇİ TEZEL: SEÇİMLER SAKİN GEÇTİ

Seçimlerle ilgili olarak Doğan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Kiev'de seçimlerin son derece sakin bir ortamda gerçekleştiğini, hiç bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti. Kiev Büyükelçiliği'nde oy kullananların sayısının 7 Haziran seçimlerine göre daha yüksek olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Tezel, bu durumun yurtdışındaki Türkler'in aktifliğinin arttığını gösterdiğine işaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kiev Büyükelçisi Tezel: Türk Seçmenin Aktifliği Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement