Kigı'daki Deprem Çevre İl ve İlçelerde de Hissedildi - Son Dakika
Güncel

Kigı'daki Deprem Çevre İl ve İlçelerde de Hissedildi

Kigı\'daki Deprem Çevre İl ve İlçelerde de Hissedildi

Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı köylerde meydana gelen ve 2.0 ile 5.5 büyüklüğündeki 13 ayrı deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

03.12.2015 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı köylerde meydana gelen ve 2.0 ile 5.5 büyüklüğündeki 13 ayrı deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Kiğı ilçesine komşu olan Yedisu ilçesinde hissedilen deprem vatandaşlar ve öğrenci velilerini tedirgin etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Kiğı ilçesi Açıkgüney olan ve Sabırtaşı, Yazgünü ile Çiçektepe olmak üzere 4 ayrı köyde gece 01.03 ile 01.49 saatleri arasında 2.0 ile 5.5 büyüklüğünde 13 ayrı deprem meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı depremde Açıkgüney köyünde bir ev duvarının çöktüğü, diğer köylerde ise ev duvarlarında çatlakların oluştuğu öğrenildi. Kiğı'nın köylerinde meydana gelen deprem Bingöl, Tunceli ve ilçelerinde de hissedildi. Bingöl'ün Yedisu ilçesinde de hissedilen deprem, Doğu Anadolu Fay, (DAF) Kuzey Anadolu Fay ve Bitlis Bindirme fay hatlarının kesiştiği Yedisu ilçesinde fay hattı üzerinde inşa edilen Yedisu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) duvarlarında çatlamalara neden oldu. Depremde çocuklarının eğitim gördükleri okul duvarında çatlamalar meydana geldiği için tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Yatılı olarak 250 öğrencinin eğitim gördüğü Yedisu YİBO öğrencilerinin velilerinden Şahverdi Dalmış, okulun depremden dolayı çok tehlikeli duruma geldiğini ve duvarlarda çatlaklıklar oluştuğunu söyledi. Yedisu ilçe sakinlerinden İzzetin Ermiştekin, Kiğı depreminin kendilerini çok korkuttuğunu söyledi. Ermiştekin, "Deprem gece bizi çok korkuttu. Okulumuz fay hattı üzerindedir. Siyasilerin gerekli yardımı yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Çocuğu Yedisu YİBO'da okuyan Mehmet Sedal ise "Bu gece meydana gelen Kiği depremi bizi çok korkuttu. Zaten havalar da çok soğuk. İnşallah bir daha deprem olmaz" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kigı'daki Deprem Çevre İl ve İlçelerde de Hissedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement