Kihmed Başkanı Mustafa Önsay: Işık'ın Açıklamalarının Maksadını Anlayabilmiş Değilim - Son Dakika
Yerel

Kihmed Başkanı Mustafa Önsay: Işık'ın Açıklamalarının Maksadını Anlayabilmiş Değilim

Kihmed Başkanı Mustafa Önsay: Işık\'ın Açıklamalarının Maksadını Anlayabilmiş Değilim

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı (KİHMED) Mustafa Önsay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın şahsı ve derneğiyle ilgili açıklamalarına üzüldüğünü ifade etti.

13.08.2015 13:15

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı (KİHMED) Mustafa Önsay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın şahsı ve derneğiyle ilgili açıklamalarına üzüldüğünü ifade etti.

Işık'ın konuyla alakalı 42 STK'yı yok saydığını dile getiren Önsay, "Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın hem KİHMED'i hem de şahsımı hedef alan açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla okudum. Bahsi geçen açıklamada imzası bulunan 42 diğer STK'yı yok saymasının, KİHMED'i ve Mustafa Önsay'ı iftira ve karalamayla küçük düşürmeye çalışmasının sebebini merak ediyorum.

Muhtemelen Kütahyalıların pek çoğu gibi bugüne kadar kendisini uzaktan tanıyor, görüşlerini paylaşmasam da tavır ve davranışlarıyla saygın bir siyasi figür olarak görüyordum. Fakat 30 Mart Yerel Seçimleri'nde belediye başkanlığını kaybettiğinden beri sergilediği davranışları yaptığı açıklamaları hayretle izliyorum. KİHMED adına 7 yıldan beri pek çok konuda basın açıklamaları yaptık, demeçler verdik, bazen konu kendisiyle ilgili olsa bile ismini vermeden, partisinin de adını geçirmeden sözümüzü söyledik. Bu tavrımız genel bir tavır olsa da kendisinin 2009 yılında düzenlediğimiz ilk pilav gününe gelip katılmış olması aramızda bir hukukun ve hakkın doğduğuna dair inanca sahip olmamıza yol açmıştı. Anlaşılan o dur ki; Alim Işık meclisin kapalı olması hasebiyle soru önergesi veremediği için boşlukta kalmış, taraf olmadığı bir hususta taraf olmak istemiş fakat yine yanlış tercihte bulunmuştur. Paralel meselesinin 2 bin yıllık devlet geleneğinde nereye düştüğünü, Türk milletinin devlete kasıt hususunda hangi içgüdülere sahip olduğunu, en iyi bilmesi gereken bir partinin milletvekili olarak yer aldığı taraf, olsa olsa yine şehrimizin ancak nasipsizliği ile izah edilebilir. KİHMED, 7 yıldır şehre ve insanımıza katkı yapmaya çalışan, çoğunlukla yönetim kurulundaki şahısların finanse ettiği bir STK'dır. 7 yıl boyunca devletten ve kurumlarından tırtırlı kuruş yardım görmemiştir. Başta valilik olmak üzere hiç bir devlet kurumu da hatırımızı sormaktan başka bir soru sormamış, ziyaretlerimizde çay ve kahveden başka bir şey de ikram etmemişlerdir. 7 yıldır bir şehre bir sivil toplumun kuruluşunun verebileceği maksimum katkıyı sağlamış, hatta yaz okullarında milletvekili Alim Işık'ın kızını bile öğrencisi yapmış bir STK'dan bahsediyoruz. Kihmed olarak gezi olaylarından beri gösterdiğimiz tavır için sebep arıyorsa bu tip maddi ve çıkar içeren sebeplerden çok farklı yerlere bakmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kihmed Başkanı Mustafa Önsay: Işık'ın Açıklamalarının Maksadını Anlayabilmiş Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement