Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayı Olmayacağım - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayı Olmayacağım

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayı Olmayacağım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında, cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

07.05.2014 20:46  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında cumhurbaşkanlığına adaylığını koymayacağını, siyasi partilerin başkanlarının cumhurbaşkanlığı makamına aday olmalarını şık bulmadığını açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in CHP'deki değişim  ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorularını yanıtladı. 

Seçim öncesinde kurultay düşünmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP genel seçimlere sizin başkanlığınızda mı gidecek?" sorusuna "Evet" karşılığını verdi. 

ÖZDEMİR: MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI OLABİLİR Mİ?

Özdemir'in, "Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?" sorusuna, "Mansur Bey aslında kazandı. Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Bey Cumhurbaşkanı adayı olabilir ama önümüzdeki süreci göreceğiz." dedi.

"MHP'NİN TEKLİFİNE ŞAŞIRMADIM"

CHP lideri, programda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı teklifini de değerlendirdi. Teklife şaşırmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sonuçta Sayın Bahçeli kendi düşüncesine göre sorunu çözmek için bir çalışma yapmış. Bizim profilimiz herkesi kucaklayan biri. Tartışmamız gereken nasıl bir Cumhurbaşkanı seçilmeli. Bizim için önce nitelikleri önemli." diye konuştu. 

"İLLA BİZİM ADAYIMIZ OLSUN, ONA OY VERİN DİYE BİR DERDİMİZ YOK"

MHP ve diğer siyasal partiler ile görüşebileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İlla bizim adayımız olsun, bizim adayımıza oy verin diye bir derdimiz yok." değerlendirmesinde bulundu. 

"ADAYLARIMIZ VAR AMA AÇIKLAMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, Özdemir'in yönelttiği "3 ay kaldı ama hala adayınızı açıklamadınız, yoksa adayınız olmadığı için mi açıklamıyorsunuz?" sorusuna ise "Cumhurbaşkanı adaylarımız var ama bu adayların  açıklanması için belli bir zamana ihtiyacımız var." dedi. 

ÖZDEMİR 5 İSİM SAYDI, KILIÇDAROĞLU "EVET" DEDİ

Açıklamamalarının stratejileri gereği olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Haşim Kılıç, Metin Feyzioğlu, Deniz Baykal, Ümit Boyner ve Sami Selçuk'un Köşk adaylığı için aday olabilirler mi?" sorusuna, bütün isimler için "evet" cevabını verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Adayı Olmayacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • EZO: zaten senden aday olmaz onu biz seçicez oraya kasetle gelemezsin o yüzden zaten işin yaş 61 4 Yanıtla
  • uzlett: başbakanlık bile yapamadı henüz :) oda biliyor aday olsa bile başaramayacağını boşa kürek çekmek istemiyor aklınca :) 30 4 Yanıtla
  • ANTALYALI: ARTIK MORARACAK YÜZÜM KALMADI YOKSA OLURDUM YANİ NEOLUCAK. 25 4 Yanıtla
  • tamam: DEMEKKİ AKLINDAN GEÇİYORMUŞ FAKAT OLAMAYACAĞINIDA BAL GİBİ BİLİYOR, EN İYİSİ SARIGÜL VEYA MANSUR YAVAŞ I ADAY YAPIVER OLSUN GİTSİN 25 1 Yanıtla
  • MURAT: Aaaaaaaaaaa ilk defa doğru bir tespit.katılıyorum sana 10 6 Yanıtla
  • tahsin: cakma kemal .sıkarsa ol da görelim sen kim o makam nere . hem oralara kasetlen yalanlan gelinmiyor 12 3 Yanıtla
  • çayeli53: sevsinler seni :) komedi ya 7 6 Yanıtla
  • mertemir: yok kanka be ol lütfen ol bak seçilirsin :D bide utanmadan aday olmayacam diyo ya olsan ne olur alacağın oy yüzde 15 cumhurbaskanımız belli RECEP TAYYİP ERDOĞAN 12 0 Yanıtla
  • ajanda: a-cumhurbaşkanında olması gereken özellikleri saymıştı geçenlerde,kendisi taşımıyormuymuş bu özelliklerib-halkta kılıçdaroğlunun karşılığı yokmuymuşc- hepsi 11 1 Yanıtla
  • ahmet barak: aaaaaaaaaaaaa olsaydın kesin kazanırdın 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement