Kılıçdaroğlu: CHP'yi IŞİD Yanlısı Göstermeye Çalışmak Nafile Bir Çaba - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: CHP'yi IŞİD Yanlısı Göstermeye Çalışmak Nafile Bir Çaba

Kılıçdaroğlu: CHP\'yi IŞİD Yanlısı Göstermeye Çalışmak Nafile Bir Çaba

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun "Tezkereye hayır derlerse Esad ve IŞİD yanlısı onlar olur" açıklamasına yanıt verdi.

02.10.2014 12:28  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP ve HDP için tezkerenin sınav olduğunu belirterek, "Tezkereye hayır derlerse Esad ve IŞİD yanlısı onlar olur." sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "CHP'yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir. Zira herkes bilmektedir ki, IŞİD'in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir." dedi.

OYLAMA ÖNCESİ YAZILI AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de tezkere görüşmeleri ve oylama başlamadan yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur. Hükümet IŞİD'i yoketme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşindedir." ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin IŞİD gibi barbar bir terör örgütüne ve etnik ayrımcılığa karşı durmaması veya desteklemesi söz konusu olamaz. Bu nedenle, tezkere tartışmaları vesilesiyle CHP'yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir. Zira herkes bilmektedir ki, IŞİD'in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir. Bu sebeple, CHP olarak IŞİD'le ve tüm terör örgütleriyle mücadele sürecinde, Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve uluslararası camianın yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümet'in IŞİD'i yoketme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, CHP'nin bugün Meclis'te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir. Bu Hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: CHP'yi IŞİD Yanlısı Göstermeye Çalışmak Nafile Bir Çaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 0: Bir mhp li olarak ilk defa seni desdekliyorum. Bahçelinin yapamadığını sen yapıyorsun. . 9 7 Yanıtla
  • NAZLI: PEK FARKINIZ YOK BE KeMAL ABİ 6 9 Yanıtla
  • vatandaş: Sen IŞID a ESED i yıkmak silah ver adamlar PKK yı sıkıştırsın İmralıdan çocuklarımı kurtar talimatı gelsin. TBMM den tezkere kararı çıkartmaya çalış. İşte AKP yönetimi. ' Beslediğin it palazlanınca seni bile ısırır' 6 3 Yanıtla
  • SERDAR: İYİDE KARDEŞİM NEDEN İŞİDİ BİTİRİCEK TEZKEREYE HAYIR DİYORSUN 0 1 Yanıtla

Advertisement