Kılıçdaroğlu ve Başkan Yaşar Yenimahallelilerle Buluştu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu ve Başkan Yaşar Yenimahallelilerle Buluştu

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nin açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından yapıldı.

19.05.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri'nin açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde Genel Merkez'den ayrılarak, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte İvedik Caddesi'nden başlayarak vatandaşları selamladı. Yaşar ve Kılıçdaroğlu, daha sonra Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta yaptığı konuşmada Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, "Bu ülkede maalesef son yıllarda milli bayramlarımızı görmezlikten gelenler var. Bu Cumhuriyeti bize emanet eden, bu devleti bize emanet eden bugün herhangi konumumuzda olursak olalım Sayın Genel Başkanımız Genel Başkansa, genel müdürlük yaptıysa ben Anadolu'nun ücra bir köşesinden gelen Cumhuriyetin ilçesinde belediye başkanı olduysam, birileri Cumhurbaşkanı olduysa, Başbakan olduysa, bakan olduysa, sanayici olduysa, doktor olduysa hepsi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçludur. Bu Cumhuriyeti biz zor kurduk. Bu devleti zor kurtardık. Bu Cumhuriyeti ve değerlerini de hep beraber yaşatacağız" diye konuştu.

"BANA OY VERDİ VERMEDİ DEMEDİM TÜM YURTTAŞLARIMI YENİMAHALLE'DE KUCAKLADIM"

Anlamlı bir günde güzel bir spor kompleksinin açılışını yapmaktan onur duyduklarını söyleyen Yaşar, şunları kaydetti:

"6 yıldır görevdeyim. Ayrıştırıcı olmadım, ötekileştirici olmadım, diline bakmadım, dinine bakmadım, mezhebine bakmadım, düşüncesine bakmadım, bana oy verdi vermedi demedim tüm yurttaşlarımı Yenimahalle'de kucakladım, kucaklamaya da devam edeceğim. Ben siyaseti halk için yapıyorum. Çünkü ben siyaseti devletin etiğini devlet kurumunu İsmet Paşa'dan aldım öğrenciliğimi. Ben halkçılığı, dürüst siyaseti Bülent Ecevit'ten öğrendim. Niye Ecevit ismini koyduk. Çünkü Ecevit bizim üçüncü genel başkanımız. Bize halkçılığı öğretti. Emeğe değer vermeyi öğretti. Bizim üçüncü genel başkanımız gün geldi barışçı oldu, gün geldi savaşçı oldu. Barışçı olurken insanları düşündü. Milliyetçiliği kentlerin duvarlarında değil, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarında, Afyon'un topraklarında milliyetçiliği bize öğretti. Emperyalistlere karşı nasıl mücadeleyi umut olarak bize öğretti."

Halkın kaynaklarının doğru kullanılırsa güzel eserlerin yapıldığını belirten Yaşar, "Ben bunun imtihanı 2014'teki yapılan bütün hilelere rağmen, yapılan yerel seçimde halkımdan yüzde 52 oy alarak bununla imtihanımı geçtim. Bunu çalışarak alın terimle, insanlarımızı ayırt etmeden Yenimahalle'ye kazandırdığımız eserlerle geçtik" ifadelerini kullandı.

"SADECE 1,5 AY İÇERİSİNDE 100 TRİLYONLUK İHALE YAPTIK"

Yenimahalle'de bir buçuk aydır Ankara Evi Kültür Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Yenimahalle Kadın Spor Merkezi ve Düğün Salonu açtıklarını kaydeden Yaşar, yapacakları diğer projeleri de anlattı.

Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece 1,5 ay içerisinde 100 trilyonluk ihale yaptık. 20 adet bu ay içerisinde yapacağımız park ve engelliler için Türkiye'de bir ilk olacak umut evinin temellerini inşallah bu aylarda açacağız bir kısmını attık. Yenimahallelilere, Yenimahalleli kadınlara, Yenimahalleli gençlere, engellilere hep beraber onların kullanımına açacağız Cumhuriyet'in ilçesini Yenimahalle'yi Cumhuriyet'in değerleri ölçüsünde halkımıza hizmet ederek daha iyi bir Yenimahalle, daha güçlü bir Yenimahalle, herkesin yaşamında mutlu olduğu bir Yenimahalle'yi bugün yarattık devam edeceğiz yaratmaya. Bu ülkede yanlışlıkları, hukuksuzlukları, her türlü ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi 7 Haziran'da her vatandaşımız bilinçli bir şekilde oy kullanarak bu gidişe son diyecektir. Umut olarak Karaoğlan'ı nasıl umut yaptıysak Kılıçdaroğlu da bugün Türkiye'nin umudu oldu. Buna devam etmelisiniz. Ticaretin malzemesi paradır, siyasetin malzemesi halktır. Yeter ki halkı sevin. Yeter ki halkı ayrıştırmayın. Bunu yaptık Yenimahalle'de başarılı olduk. İnanıyorum ki Türkiye'de de 7 Haziran'da başarılı olacağız."

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Milletvekilleri ve Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri'nin açılış kurdelesini kesti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu ve Başkan Yaşar Yenimahallelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement