Kilis Valiliği'nden Suriyeliler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kilis Valiliği'nden Suriyeliler Açıklaması

Kilis Valiliği, son günlerde sosyal medya kanalıyla, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna zarar verecek şekilde Suriyeli misafirler aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı görüldüğü bildirildi.

21.07.2014 17:42

Kilis Valiliği, son günlerde sosyal medya kanalıyla, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna zarar verecek şekilde Suriyeli misafirler aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı görüldüğü bildirildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Suriye'de 2011 yılında başlayan iç karışıklıklar ve akabinde oluşan savaş ortamı nedeniyle, ülkelerini terk ederek Türkiye'ye ve Kilis'e sığınan Suriyeli misafirlerin bir kısmı geçici koruma kapsamında konteyner kentlerde barındırılmakta, bir kısmı ise kendi imkanları ile kiraladıkları yerlerde ikamet etmekte ve yaşamlarını zor da olsa sürdürmeye çalıştıkları belirtildi.

Valilik açıklaması şöyle sürdü; "Son günlerde sosyal medya kanalıyla, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna zarar verecek şekilde Suriyeli misafirler aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir.Münferit de olsa son günlerde meydana gelen Suriyeli misafirlerin karıştığı bazı basit asayiş olaylarının, sebebine bakılmaksızın tarafların kimliğine göre hareket edilerek büyütülmeye çalışıldığı görülmüştür. 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesinde;Vali veya Kaymakam, Milli Güvenlik, Kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir hükmü yer almaktadır.5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C Maddesinde ise; İl sınırları içinde huzur ye güvenliği, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır hükmü amirdir. Bu nedenle ilimizde mevcut hoşgörü, barış ve huzur ortamını bozmaya yönelik tahrik ve kışkırtma amaçlı, yapılacakher türlü kanunsuz toplantı, miting ve basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir.İlk günden bu yana, savaştan kaçarak ülkemize sığınan bu insanlara kucak açıp onların yanında olan hoşgörü vesahabeler şehri Kilis'imizin misafirperver halkının, ilimizin huzurunu bozmaya yönelik asılsız söylemlere ve haberlere itibar etmeyeceklerine, sağduyulu davranarak bu tür eylemler içinde olmayacaklarına yürekten inanıyoruz." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis Valiliği'nden Suriyeliler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement