Kilisli Gençler Başkentte - Son Dakika
Yerel

Kilisli Gençler Başkentte

Kilisli Gençler Başkentte

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilk dönem kafile Ankara’ya uğurladı.

20.08.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilk dönem kafile Ankara'ya uğurladı.

Şehirler ve Kültürler Projesi'ne ilişkin açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, "Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetin şehirlerin ve kültürün tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır. Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacaktır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklar" şeklinde konuştu.

Arkaltı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Şehirler ve Kültürler Projesi' kapsamında Kilis'te 16-24 yaş grubundan 80 bayan 80 erkek toplam 160 gencin Ankara ve Nevşehir iline gönderileceğini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve ülkemizin değişik yerlerinde, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında bayan gençlerimizden oluşan 40 kişilik ilk kafile Ankara iline gitmek üzere yola çıktı. Gençlik Merkezi Liderleri tarafından uğurlanan gençlerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. 3 gün sürecek olan gezide gençlerimiz çeşitli aktivitelere katılarak, yeni arkadaşlar edinme ve eğlenme fırsatı bulacaklardır." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilisli Gençler Başkentte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement