Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Fenerbahçe, oldukça zorlandığı maçta Torku Konyaspor'u defans oyuncularının golleriyle devirip, en yakın rakibi ile puan farkını 10'a çıkartırken, spor yazarları, sarı-lacivertlilerin kötü ancak arzulu oyununa vurgu yapıp, Konyaspor'un performansını övdüler.

28.01.2014 10:56

Rıdvan Dilmen – Fotomaç

Bu saatten sonra Fenerbahçe'nin rakibi Fenerbahçe'dir. Artık rakipler Fenerbahçe'yi yakalamayacaklarını biliyorlar. Fenerbahçe puan kaybedecektir ama rakiplere daha fazla kaybedecektir. Sarı-lacivertli takımın dün gece kazanması rakiplerini psikolojik olarak çökertti. Fenerbahçe cebine ciddi bir kredi koydu. Rakiplerinin bu kredisi yok. Fenerbahçe'nin bu sezon inanılmaz bir gidişi var. Artık mutlu son daha yakın. Fenerbahçeli futbolcular bu sezon şampiyon olsalar bile Avrupa'ya gidemeyeceğini biliyor. Teknik direktörü de taraftarı da bunu biliyor. Ancak buna rağmen oyuncular kendini futbola bu kadar vermesi, kazanmak için varını-yoğunu ortaya koyuyor. Fenerbahçe karakterli oyunculardan kurulu... Mesela Dirk Kuyt. Dün gece pek fazla etkili olamadı ama sonuçta iş ahlakı olan bir futbolcu. Takımın geneli karakterli, sert, iş ahlakı olan isimlerden kurulu... Başarının anahtarı burada yatıyor. Yaşanan süreç de takımı kenetlemiş durumda.

14 sezon sonra ilk

Mehmet Demirkol - Fanatik

Fenerbahçe yine yılmadan kovaladı maçı. Ama oyunu savunmacıları aldı... Mesut Bakkal Ersun Yanal'ı tanımakla kalmıyor... Onun aklının içinde nerdeyse... Gençler mucizesini birlikte yaratmışlardı. Hayatta belki hiçbir şeyi bilmediği kadar onun düşünce yapısını biliyor. Dolayısıyla onu sıkıntıya sokmayı da iyi biliyor. Uyguladığı oyunun Tolunay Kafkas'ın Karabük'te oynattığının bir türevi olduğunu da söyleyebiliriz. Fenerbahçe'nin Volkan'dan top alacak üç oyuncusunu rahat bırakmadılar, 4 yetenekli oyuncuyla... Djalma, Hasan Kabze, Gekas ve Borek'le önde, topu aldıkları anda yaklaştılar savunmaya. Fenerbahçe uzun vurmak zorunda kaldı. Topu alacak bir pivot yoktu. Top döndü... Dolayısıyla Fenerbahçe maçın ve ikinci yarının başında bu sebeple oyunu kuramadı. Çıkarken bolca top kaybettiler. Konya da bunları iyi kullandı.

Uğur Meleke – Milliyet

Kas hafızası: Sık tekrarlanan eylemin bir süre sonra refleksin bir parçası olması, yüzde yüz konsantre olmadan yapılabilmesi... Yani tam da Fenerbahçe'nin Akhisar gibi, Konya gibi takımları yenme biçimi... Belki her şey yolunda gitmiyor, Cristian kayboluyor, Meireles kayboluyor. Kuyt-Sow-Emenike susuyor. Erken denilebilecek bir anda mağlup duruma düşülüyor. Ama ne sahada, ne tribünde hiç kimse Fenerbahçe'nin bu maçta puan kaybedeceği endişesi taşımıyor. Bazı melekeleşmiş kurguların sahneleneceğini düşünüyor herkes: Bir duran toptan Caner üretecek mesela, veya Sow mucize bir vuruş yapacak. Tarihte bu 'kas hafızası'na sahip takımlar genelde şampiyon olmuştur. Fenerbahçe de o sinyalleri veriyor. Yanal'ın tek cephede küçük ve yönetilebilir kadroyla yürüme mantığını anlıyorum ama bir yerli hücumcu transferi göz çıkarmaz bence.

"Buradan zor çıkarsınız"

Ahmet Çakar – Sabah

Son 20 dakika Fenerbahçe'nin alıştığımız korkunç baskısı tekrar ortaya çıkıverdi. Sahanın en iyisi Caner tek başına 3 kişilik oynadı. Egemen bir santrfor gibi devamlı zorladı, kafayla iki tane kaçırdı ama üçüncüde ayağıyla Fenerbahçe'ye üç puan getirdi. Fenerbahçe yine zor da olsa başardı ama bu kez golcüleriyle değil stoperleriyle… İddia ediyorum hakem Ali Palabıyık Türkiye'nin kumaşı en iyi olan hakemlerinin başında geliyor. Gelelim ofsayt tartışmalı gollere... Konyaspor'un golünde Hleb topu Gekas'a çıkarttığında Gekas tartışmasız ileride ve ofsaytta idi. Fenerbahçe'nin golünde de yardımcı hakemi kutluyorum. Alves topu kafayla köşeye gönderdiğinde Sow ofsayttaydı. Topa hamle yaptı ama bence kaleciye ve oyuna müdahalesi yoktu. Zira Alves topu kafayla kaleye gönderdiğinde kaleci zaten plonjonunu yapmıştı. Dolayısıyla Bruno Alves'in attığı golde karar doğru.

Erman Toroğlu – Hürriyet

Fenerbahçe için dün gece söyleyeceğimiz en önemli fark maçı 90 dakika bırakmamaları. Çok mücadele ettiler. Böyle olunca da kaliteli oyunculara sahip olmalarının avantajıyla yakaladıkların pozisyonlardan ikisin gole çevirerek maçı kazanmayı başardı. Kaliteliysen, iyi mücadele ediyorsan yakaladığın 1-2 pozisyonu gole çevirip işi bitirebilirsin. Torku Konya'nın golü kesin ofsayt. İlk pozisyonda Gekas topla buluştuğunda ofsayt. Sonra top iki defa yön değiştiriyor, üçüncüde gol oluyor. Burada hakemin günahı yok, yardımcının var. Çünkü yardımcının durduğu yer yanlış. Fenerbahçe'nin attığı golde Alves kafayı vurduğunda Sow ofsayt pozisyonunda. Topa hareketleniyor, vurmaya gidiyor ama vuramıyor. Burada pozisyonun içine girip defansı ve kaleciyi rahatsız ediyor mu? Ona bakmak lazım. Bence etmiyor, kaleci topa uçuyor, çelemiyor. Yani Sow'un pozisyonu ofsayt değil, gol kararı doğru.

"Ligi forse etmek istiyoruz"

Güntekin Onay – Vatan

4 haftalık bir aranın ardından maç ritmini ve temposunu kaybetmek son derece doğal. F.Bahçe dün akşam bu sıkıntıyı gözle görülür bir şekilde yaşadı. Çünkü Fenerbahçe'nin oyunu tamamen fiziksel gücü dayalı… Fenerbahçe açısından yenik duruma düştükten sonraki baskı ve arzu iyi ancak pozisyon üretme konusunda ciddi sorunlar yaşadı sarı-lacivertliler. Rakibi hataya zorlama düşüncesiyle öne doğru atılan uzun toplar ve sonrasında yapılan baskı tam bir kaos oyunu. Bu oyun planı Türkiye Ligi'nde iş görüyor. Ancak dün Konyaspor savunması zaman zaman panik yaşasa da çok fahiş hatalar yapmadı. Fenerbahçe'nin gol şansı duran toplara + Caner veya Gökhan'ın getirdiği toplara veya rakibin yapacağı bir hataya kalıyor. Nitekim Fenerbahçe'nin ikinci golü böyle geldi. 2 stoperin de zor geçen maçta gol bulması forvetlerin durgun olduğu bir maçta çok önemliydi.

Ali Ece – Akşam

İlk yarıda hakemlerden daha kötüsü var mıydı? İlk 45'te en büyük rakipleri Meireles'ti. Portekizli ilk yarının en çok koşan oyuncusu olduysa sebebi gayretinden çok hücumda ve savunmada bir türlü doğru pozisyonu zamanında alamayıp telafi etmek için ekstra koşmasındandı. Kağıt üzerinde ve Fenerbahçe öncesi kariyerinde Meireles saf kalite-yetenek açısından Baroni'den daha üstün bir oyuncu ancak dün gece ilk yarıdaki performansı Baroni'ninkinin bile altındaydı. Dünkü Baroni ve Meireles'e sebep yabancı sınırı nedeniylemi Webo kadroya alınmadı? Yoksa Webo'nun oynamasına engel bir sakatlığı mı vardı? Eğer Webo son 15 dakika dahi oynayacak kadar fizik kondisyon açısından fitse mutlaka ilk 18'de yer almalı. Egemen'in galibiyet golüne bakarsak bu daha da belirginleşiyor. Golden önce Egemen önce Webo'vari bir kafa pası verdi sonra Webo tarzı ribaunttan tek vuruş ile 3 puanı getiren golü attı.

Kanarya gaz kesmiyor

Mert Aydın – Fotomaç

Fenerbahçe mecburiyetten değişen orta saha kurgusuyla Konya'nın bu presli oyununa maçın ve ikinci yarının ilk 10 dakikalarında yanıt veremedi. Meireles ve Baroni birbirini tamamlayan değil birbirini bozan bir ikili oldu. Ne zaman ki Konyaspor kendi yarı alanına gömülmeye başladı o zaman Gökhan ve Caner, Fenerbahçe'ye can veren kanat hücumlarını başlattı. Fenerbahçe tüm rakiplerinin puan kaybettiği bu haftada; hayal kırıklığından, bir serbest atış ve bir taç atışı sayesinde kurtuldu. Sezon başında yerli bir santrforun kadroda olmaması, Ersun Yanal'ın 5 yabancılı 11'leriyle tolere edilebilmiş yabancı santrforlardan biri yedekte beklemişti. Ancak bu maçta Webo'nun kadroda bile olmayışı krize neden olabilirdi. Emenike'nin sakatlanmasının ardından Fenerbahçe'nin hemen gol buluşu da, krizi başlamadan bitirdi. Fenerbahçe için birbirinden zorlu iki deplasman arka arkaya geliyor. 10 puanlık farka rağmen dün akşamki oyunun üzerine çıkılmaması durumunda bazı sorunların yaşanabileceğini öngörmek, kötümserlik olmaz.

İlker Yasin – Hürriyet

Sivas dışında, Fenerbahçe'nin altındaki 4 takımın, Galatasaray, Kasımpaşa, Beşiktaş, Trabzonspor'un ikişer puan kaybettiği hafta Fenerbahçe'nin bayram haftası olmalıydı. Oldu ama çok da kolay olmadı. Mesut Bakkal'ın Konyası, kendi sahasında çok kalarak ve alan daraltarak Fenerbahçe'nin pas trafiğini bozdu ve patlama özellikli Emenike, Sow gibi oyunculara koşacak alan bırakmadı. İlk yarıda pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe, 22. dakikada Gekas'la başlayan, Hleb'in asisti ve Djalma'nın vuruşuyla biten Konya golünden sonra rakip alana yığıldı. Ama ciddi gol pozisyonları yaratamadı. Devre ve maç sonlarını seven Fenerbahçe, beraberlik golünü 44'te, galibiyet golünü de 80'de buldu. Kendi yerlerinde açık üstüne açık veren Fenerbahçe stoperleri Alves ve Egemen, dün gece Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri rakip ceza sahasında attılar.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement