Kırgızistan'da 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da 23 Nisan Kutlaması

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

25.04.2015 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Büyükelçi Metin Kılıç'ın eşi Simten Kılıç, büyükelçilik çalışanlarının eşleri ve Türk iş adamlarının desteğiyle düzenlenen etkinliğe yurtlarda kalan yetim çocuklar, öğretmenleri ve Türk vatandaşların çocukları katıldı.

Bahçede kurulan şişme oyun parkında 100 civarında çocuk, üç saat boyunca doyasıya eğlendi.

ürkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki Türk ve Kırgız öğrenciler, dans, sihirbazlık ve eğlenceli gösteriler sundu. Piknik havasında geçen etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Simten Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin, yurtlarda kalan yetim Kırgız çocukların Türk çocuklarıyla kaynaşması amacıyla düzenlendiğini belirterek, 23 Nisan coşkusunu bir arada yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kılıç, etkinliği büyükelçilikteki arkadaşlarıyla düzenlediklerini ifade ederek, büyükelçiliğin ticari müşavirliğine ve Türk firmalara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Büyükelçiliğin Eğitim Müşavirliğince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla önceki gün Bişkek'teki Büyük Konser Salonu'nda geniş katılımlı program düzenlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement