Kırgızistan'da Üniversite Giriş Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da Üniversite Giriş Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

Kırgızistan'da üniversiteye giriş sınavı Ulusal Genel Testi'nde (ORT) başarılı olan öğrenciler için tören düzenlendi.

28.06.2013 15:17

Kırgızistan'da üniversiteye giriş sınavı Ulusal Genel Testi'nde (ORT) başarılı olan öğrenciler için tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, törende yaptığı konuşmada, insanın sadece doğup ve büyüdüğü yerde mutlu olabileceğini söyleyerek başarılı öğrencilere Kırgızistan'ı terk etmemeleri çağrısında bulundu.

Atambayev, gençlerin ve toplumun geleceğinden sorumlu olduğunun altını çizerek, "Ülkemizde hala eski günleri getirmek isteyen çevreler var. Düzeni bozmak isteyen eğitimsiz ve sorumsuz bir süre insan var. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Öğrencilere sertifikalarını takdim eden Atambayev, dereceye girenlere tablet hediye etti. Öğrencilere ayrıca, 100'er dolar para ödülü verildi.

Ülkedeki istedikleri üniversiteye sınavsız girme şansını yakalayan öğrenciler, ücretsiz ve burslu okuyabilecek.

Üniversiteye giriş sınavında başarılı olan ilk 48 öğrenciden 8'i ise Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları'na bağlı erkek ve kız lisesi mezunları.

Kurumun Başkan Yardımcısı Raina Asakeyeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk okullarından eğitimli ve yetenekli öğrencilerin çıkmasından gurur duyduğunu söyledi.

Bişkek Türk Ayçürök Kız Lisesi'nden mezun olan Nurzat Tınımbekkızı, Türk lisesinde okuduğu için velilerine minnetar olduğunu belirtirken, Kadamjay Semetey Erkek Lisesi mezunu Nurbolat Akmatov da çok mutlu ve şanslı olduğunu vurgulayarak, Türk okulunda iyi bir terbiye ve eğitim aldığına inandığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da Üniversite Giriş Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement