Kırgızistan'dan Çinli Bakana Devlet Nişanı - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'dan Çinli Bakana Devlet Nişanı

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da resmi ziyarette bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'ye Devlet Nişanı verildi.

22.05.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da resmi ziyarette bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'ye Devlet Nişanı verildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Vang'ı Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda kabul etti.

Görüşmenin ardından, Atambayev, "Kırgızistan ile Çin arasında işbirliğinin geliştirilmesi ile iki ülke arasındaki kapsamlı ilişkilerin güçlendirilmesine yaptığı büyük katkılardan" dolayı Vang'a "Danaker" Devlet Nişanı'nı takdim etti.

Atambayev, iki ülke arasındaki ilişkilerin yepyeni bir seviyeye ulaştığını belirterek, Kırgızistan ile Çin'in istikrarlı iki komşu olduğunu vurguladı.

Atambayev, "İki ülkenin de istikrara ve refaha ihtiyacı var. Kırgızistan'ın tüm talepleri bugüne kadar anlayışla karşılandı ve yerine getirildi. Çin'in desteğini her zaman görüyoruz. Bunun için Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çin Dışişleri Bakanı Vang da ödülün Kırgızistan'ın iki ülke ilişkilerine verdiği önemi gösterdiğini ifade ederek, "Şahsıma layık gördüğünüz ödül benim için büyük bir onurdur. Biz gerçekten iyi komşuyuz, iyi ortağız ve iyi dostuz." ifadelerini kullandı.

Çin, Kırgızistan'ın güneyinde üretilen elektriğin ülkenin kuzey bölgesine nakil hatlarla iletilmesine olanak sağlayan Detka-Kemin adını taşıyan nakil hatları ve trafo tesislerini inşa etmişti. Kırgızistan'ın kuzey bölgesi, ülkenin güneyindeki barajlarda üretilen elektrik enerjisini kullanabilmek için Kazakistan ve Özbekistan'a transit ücreti ödüyordu. Geçen yıl hayata geçen projeyle ülkenin enerji güvenliği sağlanmış oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'dan Çinli Bakana Devlet Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement