Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Murzalıev'den Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Politika

Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Murzalıev'den Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ne Ziyaret

Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Murzalıev\'den Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi\'ne Ziyaret

Kırgızıstan Sağlık Bakan Yardımcısı Amangeldi Murzaliev, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane yönetimine teşekkür etti.

27.08.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızıstan Sağlık Bakan Yardımcısı Amangeldi Murzaliev, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek hastane yönetimine teşekkür etti.

Türkiye ve Kırgızistan Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokol gereği Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ücretsiz olarak 6 hastaya böbrek nakli yapıldı. Kırgızistanlı hastalar Sainash Alkanova'ya kardeşi Miribek, Chopolon Cyhlpakova'ya babası Cenniş, Abdyklyk Yrisboev'e ablası Zamiraka, Temirzhan Omurov'a ise ağabeyi Bakıd böbreklerini verdiler. Bu bağlamda Kırgızıstan Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Amangeldi Murzaliev, Tıp Eğitiminden Sorumlu Daire Başkanı Nurida Dzhusupbekova ve Anne Çocuk Sağlığı Direktörü Kamchibek Uzakbaev ile birlikte Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Acar, İdari ve Mali İşler Müdürü Muammer Satılmış ve diğer hastane yöneticileri ile bir süre görüşen Kırgızistan heyeti, daha sonra ülkelerinden gelen ve şu an hastanede böbrek nakli olup tedavileri devam eden hastaları ziyaret etti. Hastalarla sohbet imkanı bulan Kırgızistanlı heyete hastalar memnuniyetlerini dile getirerek, "Yüksek İhtisas Hastanesi çok iyi bir hastane. Burada bizlere çok iyi bakıyorlar. Doktorlar, hemşireler ve çalışan tüm personel hepimizle çok yakından ilgileniyorlar. Her şeyimize koşuşturuyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dediler.

Kırgızistan Bakan Yardımcısı Murzaliev ve beraberindeki heyet, hastane yöneticileri başta olmak üzere emeği geçen doktor, hemşire ve tüm çalışanlara teşekkürlerini bildirerek hastaneden ayrıldılar.

Öte yandan hastanede yapılan başarılı operasyonlarla böbrek nakli olup sağlıklarına kavuşan hastalardan Mirhat Maksutulu ve Kemal Çavuşoğlu taburcu oldular. Urmatia Nisanova'nın ise çeşitli sağlık nedenlerinden dolayı ertelenen ameliyatı birkaç gün içinde gerçekleştirilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Murzalıev'den Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement