Kırıkhan'da Teröre Tepki - Son Dakika
Yerel

Kırıkhan'da Teröre Tepki

Ülke genelinde son günlerde artan terör saldırıları, Kırıkhan ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

29.08.2015 14:32

Ülke genelinde son günlerde artan terör saldırıları, Kırıkhan ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Hatay Yörükleri Dayanışma Derneği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen eylemde terör lanetlendi. Olaylarda şehit olanlar için saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Kırıkhan  Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, terör olaylarını kınayarak, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Vatandaşların terör olaylarına karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Provokatörlere kulak asılmamalı, emniyet güçlerimize destek olunmalıdır. Bu, bir vatan, bayrak, ezan savunmasıdır. Milletimizi derinden etkileyen, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, huzuruna kast eden bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılarda şehitlik mertebesine ulaşan asker, polis ve tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum. Şehitlerimizin geride bıraktıkları ana, baba, eş ve çocukları bizlere emanettir. Bu emanetlere en iyi şekilde sahip çıkacağımıza söz veriyoruz."

Hatay Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çolak da terörü lanetleyerek, birlik, beraberlik çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra şehitler için dua okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkhan'da Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement