Kırıkkale'de Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Kırıkkale\'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ve Karakeçili ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20.03.2017 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Sulakyurt ve Karakeçili ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sulakyurt'taki törende, Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu dualar edildi.

Kaymakam Yunus Emre Vural, burada yaptığı konuşmada, şanlı Türk tarihi içerisinde hak ettiği yeri fazlasıyla alan Çanakkale Zaferinin 102. yılını bugün idrak ettiklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin onurlu mücadelenin, simgesi olduğunu belirten Vural, şunları söyledi:

"Benim açımdan Çanakkale Zaferi, Türk'ün imanla, inançla kol kola göğüs göğüse bütün dünyaya verdiği onurlu bir mücadeledir. Utançla yaşamayı değil, onurla ölmeyi yeğleyen bir milletin evlatları, onurlu fertleri, 'Vatan çiğnenecekse, ezan dinecekse git geri gelme' diyen anaların mücadelesidir. Şehit ailelerimizin dik duruşu bizim dik duruşumuzdur. Eğer siz başınızı öne eğerseniz, bizim başımızı kaldıracak yüzümüz kalmaz. Siz bizlere örnek olacaksınız. Ne mutlu size ki sizler vatanı ayakta tutan evlatlar yetiştirdiniz. Tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle, dua ile gururla anıyorum."

Konuşmaların ardından program, şiir, orotaryo, tiyatro ve diğer etkinliklerin ardından son buldu.

Karakeçili ilçesinde de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemini içeren şiirler, öğrenciler tarafından okundu.

"Çanakkale Geçilmez" konulu tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement