Kırıkkale'de "Hayvan Yetiştiriciliği Sorunları ve Çözüm Önerileri" Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Hayvan Yetiştiriciliği Sorunları ve Çözüm Önerileri" Toplantısı Yapıldı

Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri” toplantısı yapıldı.

22.01.2014 15:30

Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen "Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" toplantısı yapıldı.

Bahşili Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale'nin önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Hayvan potansiyelini verimli kullanılması ve yetiştiricilere daha fazla kazanç sağlaması için müdürlük olarak proje üretmenin gerekliliğini vurgulayan Kırbaş, şunları kaydetti:

"Değişik kaynaklardan projeler uygulamaktayız. Bunlardan biri olan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle müdürlük bünyesinde bulunan veteriner hekimlere hayvan yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları konularında bir haftalık bir eğitim verildikten sonra şimdi de her ilçede çalıştaylar yapıyoruz. Bu toplantılarda da yetiştiricilerle hayvancılık konusunda yaşanılan sorunlar konuşuluyor ve çözüm önerileri anlatılıyor."

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı da yetiştiricilere hayvan bakım ve besleme konularında bilgi verdi.

Toplantıya Bahşılı Kaymakamı Harun Reşit Polat, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, Damızlık Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi, teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Bahşılı'daki toplantının ardından Yahşihan ilçesinde de toplantı düzenlendi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Hayvan Yetiştiriciliği Sorunları ve Çözüm Önerileri' Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement