Kırıkkale'de "Silah İhtisas Osb" Kurulması Çalışmaları - Son Dakika
Ekonomi

Kırıkkale'de "Silah İhtisas Osb" Kurulması Çalışmaları

KTSO Başkanı Gök: "Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Kırıkkale'de kurulması kent için tarihi bir fırsattır"

28.08.2013 16:13

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök, Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Kırıkkale'de kurulacak olmasının kent için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arpalık Çukur mevkisinde Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait 500 dönüm arazinin, Bakanlar Kurulu kararıyla Silah İhtisas OSB için tahsis edildiğini, ÇED raporlarının alınarak alanda zemin etütlerinin yapıldığını belirtti.

Silah İhtisas OSB'de 3'er dönümlük 100 parselin bulunduğunu ifade eden Gök, ilk etapta 80 sanayicinin bu organize sanayi bölgesine yatırım yapmasının hedeflendiğini kaydederek, "Türkiye'de ilk defa Kırıkkale'de kurulan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin avantajlarını kent adına kullanacağız. Kentimizde yetişmiş kalifiye eleman sıkıntımız yok. Müteşebbis heyeti kuruldu. Geçici Organize Sanayi Müdürü atandı. Şu anda çok az bir eksiği kaldı. Çok kısa bir dönem içerisinde kentte ilk temeller atılacak" diye konuştu.

Teşvik sistemi kapsamında Kırıkkale'nin 4. bölgede olduğunu belirten Gök, şunları kaydetti:

"Organize Sanayi Bölgesi kurulduğu zaman 5'inci bölge teşviklerinden istifade etmemizi Kırıkkale için tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Kurulacak bölgede 100 parsel var. En az 80 sanayicinin burada yerini alacağına inanıyoruz. Kırıkkale'de kurulu MKEK, bin 300 parça dışarıdan ürün tedarik ediliyor. 13 Eylül'de Kırıkkaleli sanayiciler ve üyeleri için MKEK içerisinde açılacak olan ürün sergisini gezdirip, oralardan teknik bilgiler elde edeceğiz. Tabii ki bizim isteğimiz kurulacak organize sanayi bölgesinde Kırıkkaleli sanayiciler gelip yerini alsın."

Sanayi bölgesinde 80 tesisin kurulacağını öngören Gök, istihdamın önemine dikkati çekerek, "İlk tesisin temellerini Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası üyeleriyle atacağız ve Kırıkkale'ye öncülük edeceğiz. Kırıkkale, MKEK ile büyüyen ve gelişen bir Cumhuriyet kenti. Kırıkkale'nin adının her zaman olduğu gibi bundan sonra da silahla anılacağını inanıyoruz" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kırıkkale'de 'Silah İhtisas Osb' Kurulması Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement