Kırıkkale'de Suları Kesilen İlçe Halkı Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Suları Kesilen İlçe Halkı Eylem Yaptı

Kırıkkale\'de Suları Kesilen İlçe Halkı Eylem Yaptı

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde belediyenin borcu yüzünden suları kesilen ilçe halkı eylem yaptı.

07.02.2014 16:53

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde belediyenin borcu yüzünden suları kesilen ilçe halkı eylem yaptı.

Keskin Belediyesi'nin BEDAŞ'a olan su borcundan dolayı bir süredir ilçeye su verilememesini ilçe halkı protesto etti. Cuma namazı sonrasında düzenlenen eyleme cami cemaati, ilçe esnafı ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet meydanında toplanan grup daha sonra belediye binasına yürüdü. Yürüyüş yapan grubu engellemek isteyen güvenlik güçleriyle zaman zaman arbede yaşandı. Sloganlar eşliğinde belediye binasına yürüyen vatandaşlar belediye önüne siyah çelenk bıraktı. "Başkan dışarı" "Başkan istifa" sloganları atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ellerinde "Abdestimiz yok namazımız şüpheli", "Her yer gelişiyor Keskin bitiyor", "Eski Keskin'i istiyoruz", "Çok değil sadece su istiyoruz", "Su yoksa oy da yok" pankartlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, "Bu nasıl esaret, Keskin Allah'a emanet" sloganları attı. Seçimden seçime Keskin'in hatırlandığına dikkat çeken vatandaşlar, "Seçimden seçime bizi hatırlamasınlar. Annelerimiz, babalarımız su akmadığı için abdest alamıyorlar. Hani çıkıp biz Keskinliyiz diyordunuz, seçimden seçime Keskinli olunmaz" diye konuştu.

Siyasi partilerin belediye başkan adayları da eyleme açıklamalarıyla destek verdi. Kendisinin de 10 yıl önce ilçede belediye başkanlığını yaptığını ve böyle bir durumun yaşanmadığını hatırlatan DP Keskin Belediye Başkan Adayı Bülent Altınışık, "O dönemde Keskin Türkiye'nin iller bazında imrenerek söz ettiği bir ilçeydi. Bugün bu ilçenin içme suyu yok. Belediyenin sudan dolayı BEDAŞ'a 1,5 trilyona yakın borcu birikmiştir" diye konuştu.

Keskin'in böyle konularla gündeme gelmesinin acı verici olduğunun altını çizen Altınışık, "Keskin halkı 5-10 yıldır sabrediyor. Bir dönem illere hizmet götüren, İlçe belediyesi şuanda Çerikli'den, Yahşihan'dan gönderilecek bir minibüse muhtaç duruma getirilmiştir. Artık buna bir dur demenin zamanı çoktan gelmiştir. 30 Mart'ta Keskin halkı bu ilçeyi bize emanet ederse, ilçemizi yeniden eski günlerine taşımak için bismillah deyip başlayacağız" dedi.

CHP Keskin Belediye Başkan Adayı Haşmet Aytaç da durumu kolonyalı mendil dağıtarak protesto ederken, pazartesi de teyemmüm için kum dağıtacaklarını açıkladı.

Açıklamaların ardından vatandaşlar hazırlamış oldukları dilekçeyi İçişleri Bakanlığına gönderdi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Suları Kesilen İlçe Halkı Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement