Kırıkkale Vali Haktankaçmaz Teröre Karşı Yol Uygulamasını İzledi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Vali Haktankaçmaz Teröre Karşı Yol Uygulamasını İzledi

Kırıkkale Vali Haktankaçmaz Teröre Karşı Yol Uygulamasını İzledi

Vali Haktankaçmaz teröre karşı yol uygulamasını izlediİçişleri Bakanlığı'nın tüm illerde karayollarına yönelik düzenlediği uygulama kapsamında 43 ilin kapısı durumundaki Kırıkkale'de teröre karşı yol uygulaması yapıldı.

21.06.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Haktankaçmaz teröre karşı yol uygulamasını izledi

İçişleri Bakanlığı'nın tüm illerde karayollarına yönelik düzenlediği uygulama kapsamında 43 ilin kapısı durumundaki Kırıkkale'de teröre karşı yol uygulaması yapıldı. Kırıkkale-Ankara ve Samsun karayolunda bomba koklayıcı köpeklerin de katıldığı uygulamayı Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar ile birlikte izlediği uygulama hakkında bilgi aldı.

Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bulunan Üniversite köprüsü altında yapılan uygulamada, kimlik kontrolü yapıldı, araçlar tüm ayrıntılarına kadar arandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz yol uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi yakın bölgemizdeki karışıklıklar nedenile terör örgütleri yeni bir zemin buldular. İdeolojik olarak asla yan yana gelemeyecek olan örgütler şimdi ittifak halinde Türkiye'ye saldırıyorlar. Türk düşmanlığında birleştiler. Bunları da ibretle izliyoruz. Bu bölücü terör örgütlerinin asker, polis, sivil masum vatandaş gözetmeksizin yakın zamanda saldırılarına şahit olduk. Büyük şehirlerimizde bunların önlenmesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda bütün ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de bu tür yol uygulamaları başladı. İlimizde bunları koordineli olarak yapıyoruz" dedi.

Vali Haktankaçmaz, istihbarı bilgi alınan araçları özellikle seçerek günün farklı saatlerinde, farklı günlerde ve farklı yerlerde kontroller yapıldığını belirtirken, "Bir araç 3-4 defa aranmaktansa, belirli noktada bir kez aranıyor. Emniyet ve jandarmanın koordineli çalışmazsı sonucu ilimizde uygulamamızı devam ettiriyoruz. Çünkü ilimiz ulaşım bakımından kritik bir noktada, önemli bir kavşak üzerinde. Bizim burada alacağımız tedbirler, bütün Türkiye'yi etkileyen tedbirler ilimizden yaklaşık 86 binden fazla araç ve 72 bin kişi sorgulandı. Bu çalışmalarımız hassas bir şekilde devam edecek bizlerde denetimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Vali Haktankaçmaz Teröre Karşı Yol Uygulamasını İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement