Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Ot temizleme çalışmaları sürüyor.

08.06.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce ot temizleme çalışmaları sürüyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Tanta, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaldırım ve yol kenarlarındaki otların ilaçlanarak temizlendiğini söyledi.

Otları kurutma yöntemiyle çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Tanta, belirli aralıklarla ilaçlama çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Tanta, ot temizleme çalışmalarının tüm mahalle ve sokaklarda yapılacağını kaydetti.

Gıda işletmelerine denetim

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce gıda ürünleri satışının yapıldığı işletmeler denetleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, bin 250 gıda işletmesinin denetlendiğini söyledi.

Toptan ve perakende gıda ürünleri satışının yapıldığı işletmelere yönelik denetimleri arttırdıklarını ifade eden Keçeci, "Gelen ihbarlara öncelik vererek ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Halkın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı olarak denetimlerini sürdürüyor. İş yerlerine yönelik denetimlerimizi arttırdık. Ekiplerimiz iş yeri denetimlerini aralıksız sürdürüyor" diye konuştu.

Keçeci, Babaeski, Lüleburgaz, Vize ve Pehlivanköy ilçelerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin de denetleneceğini kaydetti.

Olay yerinin korunması eğitimi

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nce doğal gaz dağıtım şirketleri personeline yönelik "olay yerinin korunması" eğitimi verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünde görevli Olay yeri İnceleme Uzmanı Baş polis Memuru Levent Dinç tarafından verilen eğitimde, doğal gaz kaynaklı olay yeri incelemelerinde emniyet kuruluşları ile koordineli hareket edilmesi, kaynak tespiti ve müdahale usulleri ile doğal gaz patlaması sonrasında olay yerinin nasıl korunacağı konusunda bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamada, eğitimlerin belirli aralıklarla süreceği ifade edildi.

"Moral ve motivasyon" eğitimi

Kırklareli Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü'nce "Moral ve motivasyon" eğitimi düzenledi.

Kırklareli SGK Müdürü Tahsin Halcı, kurum personeline yönelik konferans salonunda düzenlenen  eğitiminde yaptığı konuşmada, personelden verim elde edilmesi için her türlü imkanların sağlanması gerektiğini söyledi.

Personelin moral ve motivasyonlarını önemsediklerini ifade moral ve motivasyonu bozuk olan bir personelin işinde başarılı olamayacağını ifade eden Hacı, "Sağlıklı bir iletişim için moral ve motivasyon önemlidir. Moral ve motivasyonu kötü bir kişinin sağlıklı iletişim kurması mümkün değildir. Buda işlerin aksamasına, vatandaşın memnuniyetinin düşmesine neden olur. Sağlıklı bir iletişim için karşınızdaki kişinin de görüş ve fikirleri önemlidir. Mutlaka dinlememiz ve onları da anlamamız gerekir" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement